LJEPOTA I MODA

Dermatolog Kendall Jenner otkriva: Ove greške najčešće rade cure s aknama

( Instagram)

Avaz.ba

20.8.2017

Možete li vjerovati da je prekrasna manekenka Kendall Jenner dugo patila zbog bubuljica?

Lijepa Kendall danas ima tako dobar ten da ponosno reklamira kozmetičku kuću Estee Lauder, no to možda ne bi bilo moguće bez pomoći njezine dermatologinje, Dr. Kidd.

Kendall je kod ove slavne doktorice 3 godine odlazila na laserske tretmane i različita čišćenja kako bi dobila čist, zaglađen ten, a mlada ljepotica odlučila je progovoriti o svojoj koži te pomoći svojim fanovima uz nekoliko važnih savjeta.

Na službenoj stranici Kendall Jenner, Dr. Kidd je otkrila kako, kad je nečista koža u pitanju, nije toliko stvar u onome što ne činiš, već u onome što činiš.

Pilinzi, rotirajuće četke i ručnici za pranje lica ne dolaze u obzir!, poručila je dermatologinja.

Nečistoj koži morate pristupati nježno i dobro je oprati rukama. Često imam pacijente koji kupuju hrpu kozmetičkih proizvoda i troše jako puno novca kako bi im koža izgledala još gore.

Korištenje bilo kakvih jakih preparata (poput četke za čišćenje) može izazvati crvenilo i upaliti bubuljice, što će stanje učiniti još gorim.

Držite se jednostavnih stvari koje djeluju - gelova za čišćenje i hidratantnih maski te hidratantnih krema koje kontroliraju izlučivanje sebuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.