LJEPOTA I MODA

Izgledajte besprijekorno: Pet najgorih pudera za tvoju kožu

( Ilustracija)

Avaz.ba

20.8.2017

Kozmetičko tržište nudi zaista velik broj pudera za lice, ali mnoge žene još uvijek ne znaju izabrati onaj pravi.


Ovi puderi uvijek su loš izbor:

1. Puder koji je pretaman

Djevojke često odabiru pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihova tena. To je velika pogreška jer zbog toga lice izgleda neuredno, a cijeli dojam je jeftin. Izaberi puder u nijansi svog tena, a boju licu daj uz pomoć bronzera.

2. Jeftini puder

Naravno, ne kažemo kako moraš potrošiti bogatstvo za tekući puder, no oni koji su jako jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Radije uštedi na lakovima za nokte, sjenilima i rumenilima.

3. Puder za krivi tip kože


Imaš mješovitu kožu, a nosiš puder sa svjetlucavim česticama? Ili imaš suhu kožu, a nosiš puder za matiranje? Nošenjem krivog pudera izmučit ćeš kožu i izgledati neuredno pa, ako ne znaš sama koji je tvoj tip kože, zatraži prodavačicu u parfimeriji za savjet.

4. Puder od prijateljice

Ona ga obožava, no uz to je i nekoliko puta tamnija od tebe te ima sasvim drugi tip kože? Izbjegavaj pudere koje su ti preporučile frendice i koristi isključivo one koji odgovaraju tvom licu. 


5. Pregusti puder

Jako gusti puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno prištićima. Dopusti koži da diše i odaberi laganiju varijantu pudera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.