LJEPOTA I MODA

Pet beauty proizvoda koje žene najčešće koriste potpuno pogrešno

( Ilustracija)

Avaz.ba

28.8.2017

Ovo je top 5 kozmetičkih proizvoda koje žene najčešće koriste pogrešno, a ko zna, možda upravo s nekim od njih griješite i same: 

1. Ulja za čišćenje

Ulje i voda se ne miješaju i to znaju svi! Ali kada je riječ o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne vrijedi, jer s vodom djeluju još bolje. Kako biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

2. Tonik za lice

S ovim proizvodom trebate biti posebno pažljive i nježne, ne samo na području oko očiju, već i na ostatku lica. Blazinicu s tonikom nemojte nikad grubo trljati o lice, kako biste što prije uklonili make-up. Radije ju prislonite nekoliko sekundi na područje koje želite očistiti pa će tonik otopiti šminku i obrisat ćete ju samo jednim laganim potezom. 


3. Spužve za šminkanje

Glavna svrha ovih spužvica je da šminku što bolje stope s licem, kako bi rezultat izgledao prirodno. A to ćete najbolje postići ako spužvom lagano tapkate make-up po licu i izbjegavate trljanje.

4. Olovka za usne

Većina žena olovku za usne nanosi samo uz vanjski rub i to je potpuno krivo. Za najbolji učinak, olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutarnjoj strani usana kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesite ruž preko svega i uživajte u učinku.

5. Regenerator za kosu

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da biste regenerator trebali na kosu nanijeti prije šampona, što je upravo suprotno od onog što smo do sad svi mislili i radili. Promijenite li redoslijed kosa će, navodno, biti puno nježnija i mekša te izgledati zdravije. Isplati se isprobati!

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.