LJEPOTA I MODA

Diznijevi animirani filmovi kao šminka na očima ostavit će vas bez daha

Instagram

Avaz.ba

3.9.2017

Kada su trendovi šminkanja u pitanju, uvijek se pojave i oni za koje se zapitamo da li je to šminka ili pravo umjetničko djelo. 

Nekima, izgleda, lice služi kao umjetničko platno, baš kao u slučaju makeup artista Tal Pelega, koji je popularne junake crtanih filmova, poput Male Sirene pretvorio u prave šminkerske kreacije. 

Pravo je čudo šta se sve može pomoću sjenki za oči, a u nastavku ćete se i sami uvjeriti kako izgleda šminka za oči koja je osvojila mnoge.


Ovaj izraelski umjetnik je uspio da pomoću sjenki za oči različitih boja i nijansi reprodukuje prave slike na očne kapke svojih modela. 

Kao inspiracija su mu poslužili Salvador Dali, motivi sirena, pauna, ali serija njegovih šminkerskih poduhvata koja predstavlja poznate Disneyjeve junake i teme je ubjedljivo najinspirativnija.

Naravno, na njegovom Instagram profilu možemo vidjeti fotografije koje nam to sve dočaravaju. 

Pepeljuga, Ljepotica i zvijer, Moana, Frozen, pa sve do Crvenkapice, koja nam je svima jedna od omiljenih bajki iz djetinjstva - čini se pomalo nestvarnim da slike ovih junaka mogu biti ustvari dio makeup-a.

Ove fotografije nas su nagnale da se i te kako zapitamo o svojim šminkerskim sposobnostima. Kako bilo, definitivno su nas očarali ovi makeup poduhvati, i uspjeli su da nas podsjete na čaroban svijet naših omiljenih crtanih junaka. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.