LJEPOTA I MODA

Zbog ova četiri razloga još uvijek imate podočnjake

( Ilustracija)

Avaz.ba

5.9.2017

1. Nemate odgovarajući korektor

Uvijek birajte korektor koji je svjetliji za nijansu-dvije od pudera koji koristite. Svjetlije nijanse pomoći će da ujednačite ton kože te eliminirate crvenilo i podočnjake. Ti dosadni tamni kolutovi protežu se i do unutrašnjih uglova očiju, pa ne zaboravite da i tu nanesete korektor.

2. Kriva je genetika

U većini slučajeva podočnjaci su nasljedni i ne postoji magično rješenje koje će ih zauvijek ukloniti. Ali ne paničite! Koristite kremu za podočnjake s kofeinom i rolerom koji hladi i stimulira cirkulaciju. Preparati sa svjetlucavim pigmentima koji prelamaju svjetlost također su dobar izbor jer na taj način ublažavaju podočnjake.

3. Imate pravu nijansu korektora, ali ga pogrešno nanosite


Za bolji rezultat koristite tekući korektor i meku široku četkicu tako da ga utiskujete u kožu, potom spužvicom nanesite još jedan sloj za veću postojanost.


4. Kriv je vaš make-up


Tamno sjenilo na očima još više ističe vaše podočnjake. Savjet? Koristite korektor s narančastim pigmentom pomoću kojega ćete postići balans dok nosite tamno sjenilo. Nemate takav korektor? Umiješajte malo narančastog ruža u svoj korektor dobit ćete magično rješenje za neutraliziranje tamnih kolutova oko očiju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.