Niske djevojke trebaju znati ove modne trikove

Autor: Avaz.ba
10.09.2017 12:09
A
A
A

Nemaju sve djevojke manekensku visinu, pa samim tim ne mogu pratiti ni sve trendove koji stižu iz modnih centara ili sa interneta gdje ih razmatraju utjecajne blogerke.

Modni poznavaoci tvrde da je moguće biti u trendu i izgledati odlično uz nekoliko pravila koje važe za niže dame. 

Kada god možete „uštinite“ se u struku. Naglašen struk će učiniti da noge izgledaju duže, pa će i čitava figura djelovati izduženije. Još jedan trik za vizuelno povećanje visine je kombinacija kraće suknje i manje ili više špicastih cipela. 

Kada je već o obući riječ, nižim damama neće dobro doći obuća sa raznim dodacima, ukrasima, pa čak ni kaišići. Idealno rješenje je cipela koja otkriva ris poput klasične salonke.

Očigledno je da će obuća sa potpeticama učiniti da budemo više, ali postoje i one pripadnice nježnijeg pola kojima ne prijaju visoke štikle.

U tom slučaju, poručuju modni stručnjaci, primijenite pravilo „I mala štikla je bolja od nepostojeće“.

Dugačak kaput koji savršeno stoji samo je jedan od trikova koji Kim Kardašijan (Kim Kardashian), trenutno najpoznatija niska žena na planeti, obilato koristi. Kada ste u nedoumici birajte crne stvari jer ništa neće učiniti figuru dužom kao što će to uraditi kombinacija crnih pantalona i čizmica. 

Zavolite uske suknje, one su sjajan saveznik nižih djevojaka.

Također, nemojte nikada nositi velike torbe jer ćete pored njih izgledati još manje nego što jeste, a na taj način čuvate i kičmu jer se nećete savijati pod teretom.