LJEPOTA I MODA

Ovisnica o brzoj hrani otkrila tajnu kako je izgubila više od 60 kilograma

Avaz.ba

13.9.2017

Frances Carpenter kao 25-godišnjakinja imala je 150 kilograma i bila je ovisna o brzoj hrani. Obožavala je hamburgere i pržene krompiriće, no to je više nije činilo sretnom. 

Jednog se dana probudila i odlučila da joj je dosta takvog života te je krenula u bitku s kilogramima.

Sada ima 28 godina i više od 60 kilograma manje, no njena borba i dalje traje.

– Jednog dana probudila sam se i znala sam da je ovo zadnji put da ću pokušati izgubiti kilograme. Bila sam jako depresivna i nisam imala samopouzdanja, iako su mi kosa i nokti uvijek izgledali savršeno jer samo željela biti lijepa. No s obzirom na to da sam bila toliko teška, imala sam jako malo energije i nisam previše izlazila – priča ova 28-godišnjakinja iz Riversidea u Kaliforniji.

– Počela sam s dijetom i vježbala sam dva puta dnevno pet dana u sedmici i radila sam uglavnom kardio vježbe jer je to bilo jedino što sam znala – dodala je Frances koja se, nakon što je izgubila 20-ak kilograma, počela baviti CrossFitom – sportom koji se temelji na izvedbi funkcionalnih pokreta u raznovrsnim kombinacijama vježbi pri visokom intenzitetu, a njime se razvija snaga i kondicija.

– U godini dana izgubila sam još 40 kilograma jer CrossFit objedinjuje sve vježbe koje su bitne za gubitak tjelesne mase – ističe ona.

Frances na Instagramu ima 50.000 pratitlaca te na svom profilu dijeli iskustva o mršavljenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.