LJEPOTA I MODA

Za efekat preplanulog tijela ovaj savjet Kim Kardašijan će vam sigurno koristiti

Avaz.ba

18.9.2017

Ne možemo ni zamisliti koliko je kraljici konturiranja Kim Kardashian West potrebno da se ujutro kompletno spremi, ali sve je lakše kada pored sebe imate vojsku vizažista, stilista i stručnjaka za kosu.

Međutim, poznato je da se Kim jako često šminka sama te na društvenim mrežama i svojoj službenoj stranici dijeli beauty trikove od kojih su neki prilično čudni, ali genijalni. 

Kim je važno da joj koža sjaji zdravim sjajem, a to, osim odgovarajućom preparativnom kozmetikom, postiže i stavljanjem highlighta na neuobičajena mjesta.


Njen brzinski trik je ‘highlightanje tijela’ kako bi istaknula određene njegove dijelove i djelovala oblikovano. 

Za razliku od tjelesnog konturiranja koje može trajati jako dugo, naglašavanje highlighterom traje samo minutu i stvara potpuno drukčiji dojam, pogotovo u zimskim mjesecima kada teže postižemo efekt ‘okupanosti’ suncem.

Kim je na svojoj aplikaciji otkrila da osvjetljava koljenice, bedra i lopatice, što joj daje prirodni sjaj čak i na kameri. 

Naglašavanje nogu, kaže Kim, stvara dojam definiranih i skladnih mišića. Za highlight tijela koristi veliki pahuljasti kist kako bi sve bilo što prirodnije i nenapadno te izbjegava koljena da ne bi sjajila poput disko kugle. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.