LJEPOTA I MODA

Isplakali ste se na pauzi za ručak: Ovih šest trikova će vam sigurno pomoći da prekrijete natečene oči

Avaz.ba

20.9.2017

Ako ste se upravo dobro isplakali na pauzi za ručak i morate se vratiti u kancelariju, donosimo savjete kako u kratkom roku sakriti dokaze...

Ako nemate šminku u torbi koja bi najbolje prikrila posljedice plača, poslužiće led ili hladna voda, tvrdi vizažist Danijela Gozlan.


Led

Hladna obloga uvijek može pomoći. Uzmite par kockica leda, stavite ga u krpu ili gazu, pa prislonite na obraze i oči. Ležeći položaj će takođe umanjiti otok.

Krastavac ili vrećica čaja

Na umorne i otečene oči stavite krišku krastavca za salatu koji ste držali u frižideru. Krastavac će svojom hladnoćom stegnuti vene u kapcima i podbuli izgled bi trebao nestati kroz nekoliko minuta. Budući da krastavac rashlađuje, ovo će svojstvo pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno. Isti učinak možete postići ohlađenim vrećicama čaja.


Umivanje u hladnoj vodi

Nemate leda pri ruci? Jednostavno idite u kupatilo i operite lice hladnom vodom. To bi trebalo umanjiti crvenilo i ​ot​ok.​

Posvjetlite lice

Idući korak je puder - stavite malo na prst i utapkajte na područje oko nosa, koji je takođe crven. Crvenilo ispod oka takođe možete prikriti puderom, osim ako vam je i beonjača crvena. U tom slučaju će puder samo naglasiti crvenilo.


Crveni ruž

Najbolje ćete prikriti otok oko očiju ako fokus prebacite na neki drugi dio lica, kao što su na primjer usne. Crveni ruž je najbolji izbor.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealno je za smirivanje kože oko očiju. Postupak je jednostavan; nježno utrljajte par kapi kokosovog ulja na natečeno područje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.