LJEPOTA I MODA

Najjednostavniji način da izgledate "fotošopirano" u stvarnom životu

( Instagram)

Avaz.ba

21.9.2017

Lako je izgledati savršeno na fotografijama koje se uvijek mogu dodatno urediti. U stvarnom životu ne postoje filteri i fotošop, ali zato postoji šminka.

Ipak, ni sa šminkom nije moguće sakriti baš sve mane. Primjerice, otvorene pore teško ćete prekriti puderom, a što više slojeva nanosite, bit će samo još uočljivije. No tu u pomoć priskaču primer i jedna namirnica iz kuhinje, koja će pokriti i najsitnije nedostatke te vas "fotošopirati" u stvarnom životu. Naravno, ovakav make-up namijenjen je samo posebnim prilikama i ne bi bilo poželjno da svaki dan na lice stavljate ovoliko šminke.  

Evo što će vam sve biti potrebno: primer, make-up kist srednje debljine, puder po želji i, ključni sastojak, kukuruzno brašno.

1. korak: Nanesite malo primera na dlan i umočite četkicu.

2. korak: Četkicom nanesite primer na obraze, nos, čelo i bradu u smjeru kazaljki na satu, a zatim i u obrnutom, kako bi se proizvod što bolje upio u kožu.

3. korak: Sada na scenu stupa kukuruzno brašno koje će pomoći da primer ostane na mjestu. Nanesite malo brašna na make-up spužvicu ili vaticu za puder i utisnite ga u područja na koja ste nanijeli primer.

4. korak: Ponovite prva tri koraka, samo primer zamijenite puderom. I spremne ste!

Ako ste sve napravile kako treba, rezultat bi vas trebao zapanjiti, jer nakon ove tehnike na licu se ne bi trebala vidjeti ni najsitnija mana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.