LJEPOTA I MODA

Samo za plavuše: Ovo su nijanse plave koje morate da isprobate!

Avaz.ba

23.9.2017

Bez obzira na to da li se same farbate, ili više vjerujete svom frizeru koji će to učiniti umjesto vas, imati plavu kosu je jedna velika obaveza. Ako ste se pitale kako da promijenite svoju fantastičnu boju i probate nešto novo, ali i zadržite epitet plavuše, imamo sjajne prijedloge.

Nastavite da čitate, jer biti plavuša nije samo izbor, već i način života.


Ledeno plava

Kara Delavinj (Cara Delevingne) i Tejlor Svift (Tailor Swift) samo su neke od poznatih djevojaka koje su se usudile da svoju čuvenu svjetlu kosu osvježe novom nijansom - ledeno plavom! Međutim, moramo da vas upozorimo da prelazak u ovu boju nije jednostavan i treba da uradite kako treba, kako ne bi došlo do toga da neplanirano ošišate sve oštećene vlasi. Razgovarajte sa svojim frizerom koliko želite da posvijetlite kosu i kako da je njegujete i održavate boju nakon promjene. I zapamtite, koliko će vaša kosa biti plava nakon blajhanja isključivo zavisi od toga šta ste joj radili u proteklih tri godine. 

Šampanjac plava

Možda su Kara Delavinj i njena ekipa vratile "ledeno plavu" u igru, ali s druge strane im se suprostavlja čuvena "žuto plava" koje postaje ponovo aktuelno. Topli zlatni tonovi i kosa boje pšenice djeluju tako zanosno i divno, a pravi primjer je prelijepa Džordžija Mej Džeger (Georgia May Jagger). Osim što izgleda prirodnije od blajhane kose, mnogo manje ćete je oštetiti posebno ako postepeno posvjetljujete kosu.


Krem soda plava 

Priznat ćete da i sam naziv djeluje ukusno i neodoljivo, a ova nova tehnika farbanja je najveći trend za sezonu jesen/zima 2017. Idealna je za plavuše koje žele malo topliju nijansu, ili za brinete koje žele da posvijetle kosu. Čuvena frizerka iz Los Anđelesa, Sali Bruk (Sally Brook), priznala je u jednom intervjuu, da je skoro sve poznate zvijezde pitaju za ovu novu boju kose, a među prvima je isprobala Điđi Hadid (Gigi).

Pastelne nijanse 

Boje duge na kosi su i dalje aktuelne? Ako ste mislile da je trend nestao, odgovor je NE, jer je toliko sjajan da vjerovatno će biti i u narednim sezonama obavezan. Ako ste se već odlučile da budete plavuše, zašto da ne isprobate koja vam još bolja odlično stoji. U ponudi možete naći sprejeve i polu-trajne farbe u svim duginim bojama, a najbolje od svega je to što se lako skidaju. Izmiješajte crvenu, narandžastu i malo ljubičaste kako biste dobili prelijepu nijansu kajsije, a izbjegavajte nijanse zelene i plave jer se teško ispiraju.

Balajaž

Ako ipak ne želite da stavljate blanš, a niste ni ljubitelji pastelnih duginih nijansi, idealno rješenje za vas bit će popularni balajaž u koga su posljednjih sezona poznate dame naprosto zaljubljene. "Sunce u kosi" je samo jedan od razloga zašto obožavamo ljeto, a tehnika balajaž nam upravo to omogućava - bit ćete plave, ali i zadržat ćete svoju prirodnu boju u korijenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.