LJEPOTA I MODA

Prirodni recepti za čišćenje lica

Avaz.ba

25.9.2017

Nečistoće se svakodnevno nagomilavaju na našoj koži, a one dubinske se ne mogu očistiti lako. Zato vam donosimo sjajne prirodne recepte koji će održavati vaše lice lijepim i sjajnim.

1. Bijeli luk

Vjerovala ili ne, i luk može biti od velike pomoći. Zbog svojih antibakterijska svojstva, bijeli luk je idealan u borbi protiv akni, i drugih infekcija na licu. Očistite čen, presijecite ga po sredini i nježno utrljajte na crvena područja. Ostavite tako da djeluje najmanje pola sata pa zatim isperite lice vodom.

2. Ulje čajevca

Radi se o prirodnom antiseptiku, koji se bori protiv bakterija, koje dovode do nastajanja bubuljica i mitesera. Kao i kod kapi za oči, nakapajte par kapi ulja na štapić, pa nanesite na upaljena mjesta. Ukoliko osjetite peckanje isperite lice, a sljedeći put razblažite ulje sa malo vode.

3. Limun

Limun je odličan za kožu, a pomaže i pri uklanjanju bubuljica. Sve što treba da uradite jeste da isiječete limun na kolutove i da ih utrljate, odnosno ostavite na licu oko desetak minuta. Nakon toga lice isperite hladnom vodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.