LJEPOTA I MODA

Šest razloga zašto zimi izgledamo starije: Manje sunca, grijanje...

( Ilustracija)

Avaz.ba

25.9.2017

Manjak sunca znači i manjak vitamina D, a to utječe kako na lice tako i na raspoloženje jer je povezan s lučenjem hormona sreće. Grijanje i hladnoća ne čine nam uslugu kad je ljepota u pitanju.


1. Imamo podočnjake

Podočnjaci su zimi znatno izraženiji nego ljeti, i imalo ih je 82 posto žena, a ljeti samo 38 posto, pokazalo je jedno istraživanje. Manjak vitamina D i K ima negativan efekt na pojavu podočnjaka i nadutih očiju. Zbog toga žene mogu izgledati starije i za 4 godine - ispričao je anti-aging stručnjak dr. Mark Binet (Binette).

Od podočnjaka više pate žene svjetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja.

2. Kosa vam ne izgleda zdravo

Grijanje, hladnoća, niska vlažnost i statički elektricitet faktori su koji će za vrijeme hladnih dana vašu kosu učiniti poprilično neprivlačnom. Pokušajte je hraniti prirodnim maskama kako bi joj povratile sjaj i živost. 


3. Tamne boje vam ne čine uslugu

Zimi inače većina žena nosi nešto tamnije nijanse, uglavnom zato što takve boje i prevladavaju u trgovinama, ali i zato što je to siguran izbor. No tamne boje poput crne i sive vas ujedno i čine vizualno starima, pogotovo u sivom i tmurnom jesenskom i zimskom okruženju.

Kako biste unijeli živost u svoju odijevnu kombinaciju posegnite za vedrijom bojom šala, upadljivom ogrlicom ili šarenom kapom. 


4. Koža vam je isušena

Grijanje malo po malo isušuje vašu kožu. Kako biste je osvježili, dodajte vašim losionima kap ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

5. Manje vježbate

Teško je vježbati kad non-stop pada kiša, rano pada mrak i hladno je. No preskakanje vježbanja utječe na vaše kompletno zdravlje i izgled. Osjećat ćete se lošije, nećete imati snage ni poleta, a i lakše ćete se udebljati. Pronađite prijatelja ili prijateljicu s kojima ćete vježbati ili si skinite neku dobru aplikaciju koja će vas motivirati. 


6. Općenito se osjećate staro

Kad je vani hladno i nema sunca, ne dobivamo dovoljno vitamina D pa ni serotonina, hormona sreća. To utječe na sve ljude. Bit će zabavno par puta sakriti se pod dekicu i izležavati, no ako to postane svakodnevica, bit će vam dosadno i izgubit ćete volju za životom.

Opskrbite se voćem i povrćem i nađite sebi aktivnosti koje možete raditi u zatvorenom - npr. ići u kino, na predstavu, festival, kurs kuhanja... izbor je na vama...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.