LJEPOTA I MODA

Eldin Krivošić: Krov svijeta je kruna karijere

Avaz.ba

29.9.2017

Crna Gora je na krovu frizerskog svijeta, između ostalog, i zahvaljujući Bjelopoljcu Eldinu Krivošiću. Prethodne godine u južnokorejskom Seulu zlato u kategoriji Fantasy hairstyle za žene izmaklo mu je za dlaku, ali se prije nekoliko dana iz Pariza vratio sa najsjajnijim odličjem, čime je krunisao karijeru.

Uspjeh Eldina Krivošića bio je šlag na torti crnogorske frizerske reprezentacije u Gradu svjetlosti. Trijumfalno učešće u nekoliko kategorija, naimenovanje Zorana Vukčevića za svjetskog ambasadora struke i proglašenje frizerske Akademije Zoran za najbolju na svijetu velika su satisfakcija i potvrda da Crna Gora ime čime da se podiči pred mnogo organizovanijim konkurentima.

Pred polazak na Svjetsko prvenstvo, iz naše reprezentacije poručili su da se uzdaju u Krivošića i vjeruju u njegov dobar plasman, pozivajući se na prošlogodišnje 2. mjesto u Južnoj Koreji i višegodišnji uspješan rad u Crnoj Gori. Krivošić im je uzvratio na najljepši mogući način, a Dnevnim novinama priznaje da se još nijesu slegli utisci poslije nevjerovatnog uspjeha i da nije u potpunosti očekivao pobjedu.

- U Seulu sam ostvario dobar plasman i očekivao sam da ću i ove godine biti među prvih pet. Nije da nijesam razmišljao o pobjedi ali konkurencija je zaista bila odlična. Ipak, kockice su se poklopile u najboljem momentu. Ispunio sam san, preko ovoga ne postoji ništa više što bih mogao da osvojim, krunisao sam 10 godina takmičarske karijere. Prezadovoljan sam što sam zajedno sa kolegama Crnu Goru odveo na krov svijeta i omogućio joj prvu zlatnu medalju,- priča Krivošić.

NAGRADA ZA VIŠEMJESEČNI RAD

Fantasy hairstyle jedna je od najzahtjevnijih kategorija na Svjetskom prvenstvu frizera, a na osnovu fotografija jasno je da izrada iziskuje višemjesečnu pripremu.

U pravu ste, nekoliko mjeseci sam naporno radio i pripremao se. Fantasy nije nosiva moda, riječ je o velikoj frizuri sastavljenoj iz mnogo djelova od kose, sadrži dosta detalja. Sav trud se isplatio, a naša prednost je što u timu zaista imam vrhunske kolege koji su mi pomogli,- nastavlja Krivošić.

Za razliku od većine suparnika, naša reprezentacija nije se mogla pohvaliti finansijskom podrškom države, na šta je ukazao predsjednik Skupštine frizera Suad Lukačević. Krivošić očekuje da ostvaren rezultat bude vjesnik promjena na tom polju.

OČEKUJEM VEĆU PODRŠKU

- Nadam se da ćemo u budućnosti biti interesantiji onima koji su zaduženi za finansijsku pomoć. Zastava Crne Gore vijorila se u jednom od najpoznatijih centara svijeta… Zahvalnost dugujem Opštini Bijelo Polje, uvijek me lijepo podrže u skladu sa mogućnostima,- dodaje Krivošić.

Očekivano, poslije osvajanja vrha svijeta, Krivošić će se u budućnosti možda okušati i u nekim drugim kategorijama.

- Neću se više takmičiti u Fantasy hairstyle kategoriji. Možda kasnije pokušam u nekoj drugoj ali još je rano za prognoze,- zaključuje svjetski prvak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.