LJEPOTA I MODA

Ispeglajte bore za samo sedam dana uz ovaj prirodni recept

Avaz.ba

11.10.2017

Nažalost, pojava bora je neminovna kod svake žene, a sa njihovom pojavom počinjemo da se grčevito borimo, koristeći različite kreme, metode i kozmetičke tretmane.

Najskuplje kreme ne garantuju kompletno rješenje protiv neravnina na licu, pogotovu što koža vrlo brzo navikava na kupovne kreme i ne daje uvijek odgovarajuće rezultate.

Ako imate vremena i želju za spremanje domaće kreme protiv bora svojim rukama, onda možete iskoristiti ovaj odličan recept. 

Ova domaća krema je idealno sredstvo za njegu kože: hidrira, poboljšava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože. 

Njena prednost – prirodni sastojci i bezbjednost. Odgovara svim tipovima kože. Vidljivi rezultati su već za sedam dana. 

Oni, koji se sa poštovanjem ophode prema svojoj koži, zavoljet će ovu kremu. 

Za pripremu kreme je potrebno:

  • 1 supena kašika bademovog ili maslinovog ulja 
  • 1 žumance 
  • 1 čajna kašika meda 
  • 2 čajne kašike apotekarskog vazelina

Priprema kreme:

Vazelin otopiti na vodenoj pari. Bit će potrebno nekoliko minuta. Skinuti sa šporeta i dodati ostale sastojke: med, žumanjce i ulje. 

Sve sastojke temeljno promiješati. Miješajte nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu. Prespite u kutiju, može od stare kreme, bit će dovoljna kutija od 50 ml. Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Poslije 30 minuta ukloniti ostatke kreme vatom umočenom u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Napomena:

Krema se upija u kožu duže od sat vremena, tako da treba da se nanosi na lice dva sata prije spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. 

Kad se potroši, i ako ste zadovoljni, napravite novu mjeru. Pošto su svi sastojci prirodni, nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne pokvari. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.