LJEPOTA I MODA

Kristina Šalinović otkriva tajnu fantastičnog Halloween makeupa

Promo

Avaz.ba

19.10.2017

Jedna od najuspješnijih manekenki Kristina Šalinović poznata po svom osebujnom stilu i neizostavna gošća na najotkačenijim partijima, započela je s pripremama za svoj omiljeni praznik u godini - Halloween. Nakon niza godina života u Americi, usvojila je taj poseban ritual maskiranja koji se veže uz Noć vještica, u kojoj najstrašniji likovi iz horor drama postaju inspiracija za najbolje maske. Šalinović, kao bivša manekenka, ima nevjerojatnu moć transformacije pa joj prerušavanje u čudnovato biće iz meksičke inačice Halloweena, nije nimalo teško palo. 

Njezine savršene crte lice i vješte ruke makeup artista Silvija Ivkića, uz malo boje i dodataka rezultirali su fantastičnom maskom kojom će Kristina u Noći vještica zasjati na najluđem tulumu u gradu. Kako i na koji način i vi možete, uz pomoć šminke i kozmetičke torbice, postići Halloween look Kristine Šalinović, pogledajte u tutorial video u prilogu.


- Otkad je John Carpenter 1978. godine režirao i popularizirao Halloween s istoimenim filmom, fanovi su objeručke prihvatili 31. oktobra kao dan kada se slave duhovi i vampiri, vještice i vukodlaci. U ovom tutorijalu pokazat ćemo kako uz samo nekoliko boja za lice i malo mašte možemo napraviti efektan i zanimljiv makeup, dok sam kao inspiraciju koristio lubanju iz meksičke inačice Halloweena - Día de los Muertos, - rekao je Silvio Ivkić, makeup artist koji stoji iza fantastičnog looka Kristine Šalinović.

Jake boje, upadljivi detalji te inspiracija likovima iz horor priča najbolji su recept za Halloween party, a Noelle makeup kistovi idealan su pomoćnik u stvaranju maske koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Puderi, boje za lice, sjenila, rumenila i ruževi samo su dio kozmetičke torbice potrebne za Halloween zabavu sa stilom, a za savršen izgled od ključne važnosti je i odgovarajući način nanošenja proizvoda stoga su Noelle make up kistovi, četkice i spužvice neizostavni. Kistovi od sintetičke dlake vrhunske su kvalitete, iznimno guste, mekane i prilagođene za svaki tip kože zbog čega je izuzetno lagano nanošenje make upa, čak i onog zahtjevnog za što bolji dramatični look povodom Noći vještica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.