LJEPOTA I MODA

Kako pravilno brinuti o izgledu u hladnim danima?

Avaz.ba

10.11.2017

Trebate li koristiti bronzer tokom zime, koja je najbolja taktika eliminiranja podočnjaka, je li je moguće ukrotiti nestašne vlasi, postoji li pravi izbor kreme za hladnije dane... Sve su to pitanja koja muče većinu djevojaka i žena, a mi vam donosimo odgovore... 

Održavanje ljepote i pravilna njega mogu biti veoma jednostavni, ali zima je jedan od najvećih neprijatelja kože i kose. Nekada vam se čini da je nemoguću izgledati svježe i njegovano? Ali postoji način da i u zimskim danima zadržite svježinu i s lakoćom brinete o svom izgledu.

BRONZER

Ne biste trebale zaobilaziti bronzer tokom zimskih mjeseci, ali važno je pronaći pravu nijansu. Budući da je ten bljeđi tokom zime, učinite svoje lice toplijim pametnom upotrebom bronzera.

Izaberite nijansu koja je jednu do dvije nijanse svjetlija od one koju obično koristite i nanesite ga na mjesta na koja padaju sunčeve zrake – čelo, vrh nosa, brada i jagodice.

HIDRATANTNA KREMA

Odgovor na pitanje bi li trebalo promijeniti kremu za lice i koristiti neku hidratantniju u danima kada je temperatura niža, a vjetrovi jači je, uglavnom, da.

Veliki broj ljudi jednostavno mora koristiti hidratantnu kremu kada se promijeni vrijeme. Na mjestima na kojima klima nije posebno hladna, zrak se tokom zime ipak mijenja pa se preporučuje i onima koji žive u takvim dijelovima svijeta da počnu koristiti hidratantnu kremu.

NAELEKTRIZIRANA KOSA

Najlakši način za smirivanje neposlušnih vlasi je taj odgovarajućim sprejem našpricate unutrašnjost kape i cijeli šal prije nego što ih stavite. Budući da je zrak veoma suh, vaša kosa će izgubiti svoju prirodnu vlažnost pa će se kosa naelektrizirati zbog svakog trenja.

Ako je vaša kosa takva da se s ovim problemom susrećete tokom cijele godine, stručnjaci savjetuju da na dlanove nanesete losion za kosu i prijeđete preko nemirnih vlasi.

PODOČNJACI

Nakon neprospavane noći, prvo što zabrine svaku djevojku koja se sprema za raniji izlazak iz kuće su podočnjaci. Pobrinite se da uvijek imate kapi za oči jer će one suziti raširene krvne žilice, a bjeloočnica će izgledati bjelje i svjetlije.

Kada je riječ o šminkanju, manje je definitivno više u hladnim zimskim jutrima. Obavezno korektorom sakrijte tragove neprospavane noći i nanesite maskaru na gornje trepavice kako biste time odvukle pažnju s donjih. Ako naglasite donje trepavice, svakako će svako ko vas pogleda primijetiti i podočnjake.

Uz to, stručnjaci preporučuju da izbjegavate upotrebu highlightera, posebno ako ga obično stavljate u unutrašnjost oka.

Pokušajte ne stavljati ni sjenilo za oči, a ni tuš čije su boje slične crvenoj. Trebale biste izabrati neke hladnije tonove - crnu, tamnoplavu... One će pomoći očima da djeluju svjetlije i sakrit će crvenilo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.