LJEPOTA I MODA

Modni trendovi kojima smo rekli zbogom

Avaz.ba

24.11.2017

Često izgled govori o nama i prije nego što išta kažemo. Zato i ne čudi što danas postoje čitava istraživanja o tome kakva odjeća doprinosi da dobijete posao, povišicu, osvojite osobu koja vam se dopada.

Ako u vašem stilu još uvijek dominira sljedećih 12 stvari, nećete uspjeti ni u jednoj od navedenih kategorija.

1. Prenaglašena seksualnost

Prekratke, uske haljine sa niskim izrezom oko vrata potpuno su izašle iz mode. U kombinaciji sa veoma visokim štiklama, sve djeluje još vulgarnije. 

Radije se opredijelite za umjerenost, midi dužinu i blaže krojeve.


2. Vrtoglavo visoke potpetice

Klasične salonke sa štiklom od 12 centimetara čuvajte samo za posebne prilike. One koje imaju i platformu slobodno bacite – one su završile svoje. 

Trendi izbor su ravne mokasine i cipele sa niskom štiklom, takozvane “kitten”.

3. Šljašteće hulahopke

Hulahopke u boji kože sa tonom likre su ultimativni modni tabu. Ako želite da izgledate moderno, lijepo i stilizovano, odaberite prozirni model koji se slaže uz nijansu vaše kože i nema više od 20 dena. Zaboravite i na bronzane boje, zbog kojih će vam noge imati drugačiju boju u odnosu na ostatak tijela.


4. Uparivanje cipela i torbe

Potpuno nepotrebno. Isto važi i za šešire, rukavice i šalove. Neobične kombinacije boja su trenutno na vrhuncu popularnosti. Naravno, izbjegavajte da to bude nekoliko jarkih boja u jednom trenutku.

5. Zlatni nakit

Najbolji izbor trenutno je nakit inspirisan davnom historijom. On će biti fantastičan završni detalj, koji će dodati dašak prefinjenosti vašoj kombinaciji.

6. Farmerke sa niskim strukom

Srednji ili visoki struk trenutno je veliki trend među damama od stila. Osim što izgleda prefinjeno, ovakav model može da ublaži nedostatke, odnosno sakrije višak, čak i da vizuelno izduži noge.

7. Kristali

Natpisi na bluzama i farmerke otpočene cirkonima i kristalima bili su hit 2000. godina. Ako baš ne možete da odustanete od svjetlucanja, birajte moderne komade napravljene od tkanine sa metalik efektom ili diskretnim šljokicama.

8. Šnale i gumice za kosu

Mašne, šnale, trake i gumice za kosu nisu više u modi. Svi ovi ukrasi za kosu izgledat će jeftino. Ako volite stalno da nosite konjski rep, koristite gumice u boji vaše kose i “umotajte” ih u pramen kose na kraju.

9. Harmonične kombinacije

Kombinovanje stilova i modni eksperimenti su trenutno veliki trend. Zaboravite na stereotipe poput kombinacije romantične haljine i nježnih sandala, poslovnog odijela samo sa klasičnim štiklama, patike samo u teretani… Igrajte se!

10. Frizura pod konac

Prosto djeluje vještački. Nježni talasi i blago neuredna kosa su trenutno glavni trend. Zaboravite i na kilogram laka za kosu – izgleda užasno!

11. Suviše dugački nokti

Predugački nokti govore samo jedno – dama koja ih nosi posljednji put je modu pratila prije pet godina. Ako na noktima imate i kristale, crteže, perje, situacija je još gora. Skratite, lijepo oblikujte i namažite nokte neutralnom bojom, to će biti pun pogodak.


12. Popravljanje prirode

Silikoni, pućenje usana, nenormalno duge vještačke trepavice i suviše šminke potpuno iščezavaju. Konačno. Prirodna ljepota je uvijek u trendu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.