LJEPOTA I MODA

Radite ove vježbe dvije sedmice i imat ćete savršenu stražnjicu

Avaz.ba

2.12.2017

Da biste došli do savršene stražnjice za samo dvije sedmice, najprije morate početi sa vježbanjem. Također, da bi rezultati bili vrhunski unesite i nekoliko promjena u ishrani.

Kada je riječ o ishrani, izbjegavajte previše proteina, odnosno birajte koje ćete unositi. Na primjer, izbegavajte one iz masnog crvenog mesa, mliječnih proizvoda i žumanaca. Najbolji su proteini tunjevine i drugih vrsta ribe, bjelanaca, ćuretine, piletine, svježeg sira, soje, morske hrane, mahunarki, piše 24sata.hr.

Smanjite unos ugljenih hidrata koji se nalaze u hrani bogatoj bijelim brašnom i šećerom, a jedite one kojih ima u proizvodima od punog zrna. Jedite tamni pirinač, ovsene pahuljice, slatki krompir...

I masnoće možemo podijeliti na dobre i loše. Izbjegavajte prženu hranu, grickalice, čips, margarin, crveno meso, pileću kožu, punomasne mliječne proizvode, sladoled, maslac, kokosovo ulje...

U ishranu uvrstite riblje ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, bademe, orahe, maslac od kikirikija.

Povećajte unos svježeg voća. Svaki dan pojedite najmanje jedan komad voća, a preporuka je tri do pet komada. Vlakna iz voća držat će vas sitima, a u isto vrijeme nećete unijeti puno kalorija.

I ne zaboravite na povrće jer je prepuno vlakna, vitamina i minerala. Osim toga, ima malo kalorija. Posebnu pažnju usmjerite na brokoli, špinat, kelj i drugo zeleno povrće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.