LJEPOTA I MODA

Pripremite se na vrijeme: Ovo su trendovi koji će obilježiti 2018. godinu

Avaz.ba

2.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Moda je protekle godine bila izrazito laskava i lijepa.

No sada je vrijeme da se oprostimo od starih trendova i okrenemo onima koje nam donosi nova godina. Naravno, to ne znači da morate odmah prestati nositi sve što ste kupili ove godine, neki trendovi se nastavljaju, ali stižu i neki novi. Iako će nas moda i u 2018. sigurno iznenaditi, već sada znamo da će ovih šest trendova biti pravi hit:

Šljokice

Šljokice su tu da začine vaše obične kombinacije, razbiju sivilo i u trenu vam poprave raspoloženje. Nemojte biti stidljivi i slobodno nosite šljokičaste komade i preko dana, jer moda je ionako samo zabava. Ako, pak, niste dovoljno odvažne za šljokičastu suknju ili čizme, birajte svjetlucave modne dodatke i nakit.

Odijela

Na reviji 1966. ''Yves Saint Laurent'' je po prvi put predstavio danas kultni Le Smoking, odijelo skrojeno za ženu, i zauvijek promijenio modu. Žene u odijelima izgledaju samouvjereno i moćno, zbog čega i proteklih nekoliko sezona ženska odijela ne silaze s modnog trona. Ništa drugačije neće biti ni u 2018. godini i krajnje je vrijeme da nabavite jedno, ako ga još uvijek nemate.

Bijeli modni dodaci

Bijele cipele do prije nekoliko godina smatrale su se "seljačkima" no proteklih par sezona postale su statusni simbol. Nose ih sve slavne dame i street style zvijezde, a uz bijele cipele trebat će vam, naravno, i torbica u istoj boji, piše Index.hr.

Istaknuta ramena

Trend čijem se povratku najmanje veselimo dolazi iz osamdesetih. U modi su opet sakoi s jastučićima u ramenima, ali i majice, džemperi te bluze napuhanih rukava koje također ističu ramena. Povratak ovog trenda podržali su svi važni dizajneri, poput ''Balenciage'' i ''Diora'', pa smo sigurni i da će biti velik.

Baloner

Iako se radi o bezvremenskom modnom klasiku, u 2018. godini baloneri će imati svoj trenutak i na proljeće će ih nositi baš svi. Ako već imate jednog u ormaru, onda ste za ovaj trend spremne, jer se njegov izgled u novoj sezoni neće mijenjati.

Pastelne nijanse

Bojama gumenih bombona zaista je teško odoljeti, pa smo sigurni da će ovaj trend eksplodirati. Pastelne nijanse ružičaste, plave. žute i zelene su i izrazito laskave i ženstvene pa je ovo trend kojem se i najviše veselimo u 2018. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.