LJEPOTA I MODA

Botoks za kosu u zimskim danima

Avaz.ba

15.12.2017

Tokom zimskih mjeseci koristite preparate sa zaštitnim faktorom za njegu kose, kako biste je sačuvali od promrzlina. Jer, ako dlaka promrzne, ona gubi čvrstinu i lako puca.

Da li ste znali da i vaša kosa može da promrzne? Zato je njena njega zimi podjednako važna kao i ljeti, pa kosu kao i kožu morate da zaštitite od hladnoće i vjetra, a najviše od kiše i snijega, objašnjava za "Život plus" Bojana Stevanović, profesionalna frizerka:

- Tokom zimskih mjeseci koristite preparate sa zaštitnim faktorom za njegu kose, kako biste je sačuvali od promrzlina. Jer, ako dlaka promrzne, ona gubi čvrstinu i lako puca, upozorava Stevanović.

Povremeno bi trebalo da uradite tretman dubinske njege za hidriranje dlake i botoks za kosu, koji joj vraća čvrstinu i elastičnost. 

a sata, operite kosu blagim šamponom i isperite mlakom vodom - preporučuje frizerka.

Da biste zaštitili krajeve od "pucanja" i lomljenja, dodaje Stevanović, najbolje je da kosu uvučete pod kragnu jakne ili kaputa ili da je prekrijete šalom ili kapom. Kosu bi trebalo da njegujete i kod kuće, bar jednom sedmično, tako što ćete da napravite pakovanje od dvije kašike kokosovog ulja i kašike meda.

Smjesu nanesite na vlažnu kosu i stavite plastičnu kapu za tuširanje. Poslije pola sata, operite kosu blagim šamponom i isperite mlakom vodom - preporučuje frizerka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.