LJEPOTA I MODA

Modna kuća "Marchesa" u krizi: Niko ne želi kreacije Vajnstinove supruge

Avaz.ba

9.1.2018

Supruga ozloglašenog holivudskog mogula Harvija Vajnstina (Harveya Weinsteina) u velikim je problemima.

Džordžina Čepman (Georgina Chapman), osnivačica modne kuće "Marchesa" dobila je odbijenicu mnogih slavnih ličnosti.

Nekad prestižna modna kuća i jedna od vodećih kada je u pitanju odabir haljina za crveni tepih, ali ove godine nijedna glumica na dodjeli filmskih nagrada "Zaltni globus" nije se željela pojaviti u nekoj od odjevnih kombinacije ove modne kuće.

Nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje na račun Harvija Vajnstina, mediji su došli do podatka da su osim napada koje su glumice trpjele, mnoge bile prinuđene da na crvenom tepihu nose kreacije Vajnstinove supruge.  

Mediji navode da je Džordžina Čepman napustila svog supruga nakon optužbi za seksualno zlostavljanje i da je stala na stranu žrtava, međutim ova dizajnerka do sada nije komentirala navode o skandalima. Pretpostavlja se da je to radila kako bi izbjegla posljedice skandala.

Ova povučenost dizajnerke je, sudeći po istraživanjima novinara iz Holivuda, mogla proisteći i iz pravnih okvira jer je vrlo moguće da je i njoj zabranjeno da u javnosti govori o skandalima koje je pravio njen muž.

S druge strane, mnogi stručnjaci iz svijeta filma smatraju da slavna dizajnerka nije izlazila u javnost u nadi da će na taj način zaštititi svojih dvoje djece koje ima u braku sa Vajnstinom.

Novinari iz Holivuda smatraju da je teško povjerovati da Džordžina nije znala ništa o bludnim radnjama svog supruga, zbog kojeg su slavne glumice kao što su Sandra Bulok (Bulock), En Hetavej (Anne Hathaway), Dženifer (Jennifer) Lopez i mnoge druge dolazile u prostorije njene modne kuće na probu svečanih haljina za crveni tepih.

- On je bio veliki um iza brenda 'Marchesa'. On je lično organizirao ugovore koristeći svoj veliki utjecaj u Holivudu i sigurno je primoravao glumice da nose haljine koje je dizajnirala njegova supruga. Tako je skoro nemoguće da sama Džordžina nije znala za njegove bludne radnje - istakao je jedan od modnih blogera iz Holivuda za prestižni magazin "Hollywood Reporter".

Tokom dodjele filmskih nagrada "Zlatni globus" nijedna glumica nije došla u kreacijama modne kuće "Marchesa", a u znak podrške zlostavljanim ženama slavne ličnosti su nosile crne odjevne kombinacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.