LJEPOTA I MODA

Elegantno i udobno: Ove dizajnerske papuče uskoro će preplaviti modne dućane

Agencije

Avaz.ba

14.1.2018

Francuska modna kuća Gucci pripremila je novi hit za 2018. godinu. Ovaj novi modni trend mogao bi po popularnosti zamijeniti i njihove slavne mokasinke-

Proteklih godina u modnim trendovima dominiraju "ružne cipele".

Najveći dokaz tome su Gucci mokasinke koje su već nekoliko sezona apsolutni hit i nezaobilazan komad u ormaru svake trendseterice. 

Francuska modna kuća uspjela je nešto što još nikome nije pošlo za rukom i uvjerila žene da elegantne štikle zamijene udobnim, ali i nimalo elegantnim kožnim mokasinkama s prepoznatljivim logom luksuznog brenda, kao i njihovom jednako popularnom varijantom s krznom. 

Instagram

Dominacija ovih Gucci mokasinki odrazila se i u prisutnosti njihovih povoljnih kopija koje su ponudili gotovo svi popularni high-street brendovi. 

Francuski brend predstavio je svoje nove hit modele na Instagramu, a riječ je o baršunastim natikačama koje dolaze u ravnoj i varijanti s niskom, kockastom potpeticom ukrašenom svjetlucavim kamenčićima.

Instagram

Natikače su dio Gucci Cruise kolekcije za 2018. godinu, a modni stručnjaci predviđaju im jednaku popularnost kakvu imaju i mokasinke luksuznog brenda, ali i da bi ih novi model napokon mogao baciti u drugi plan. 

A iako izgledom podsjećaju na kućne papuče (pogotovo ravni model), moramo primijetiti da su ljepše od kožnih mokasinki pa se nadamo da će se predviđanja stručnjaka ostvariti.

Agencije

Ko poželi da ima ovaj mnodni komad, trebat će biti spreman izdvojiti čak 630 dolara za ravni model te čak 940 dolara za natikače s potpeticom.

No postanu li zaista hit, vjerujemo da će dućane opet preplaviti povoljne kopije.

Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.