LJEPOTA I MODA

Modeli koji su traženi bez obzira na godišnje doba: Pet najpopularnijih uzoraka za 2018.

Edina BAKIĆ

21.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prema najavama modnih stručnjaka, 2018. godina će biti uzbudljiva jer će je obilježiti različiti modeli i uzorci.

Nakon što su 2017. godinu obilježili geometrijski retro uzorci, u ovoj se na velika vrata vraća tigrasti uzorak. Uz njega će se ponovo nositi tačkice i karirani stil, koji su vrlo popularni ove sezone, ali i niz drugih šik uzoraka koje otkrivamo u nastavku.

Poslovni look

1.Tačkice su se nosile i prošle sezone na haljinama i suknjama, a ove se sezone šire i na modne dodatke i cipele. Strukirana košuljica crne boje s bijelim tačkicama, asimetrična tunika na kojoj dominiraju tačke različitih veličina ili tunike koje imaju gumu u struku pa se lako mogu kombinirati uz hlače i suknje, idealan su način da osvježite svoj izgled. Top ili košulju, koji su primjerice najklasičniji odjevni komadi, nosite uz hlače ili suknju visokog struka, dodajte cipele srednje visoke pete i dobit ćete lijep, elegantan i zabavan poslovni look. Hit su i majice koje su zbog svojih brojnih varijacija veoma zabavan odjevni predmet. Nosite ih za ležeran i lijep izgled uz tamnije traperice i balerinke. No, isto tako majice mogu zamijeniti košulje pa se lijepo mogu kombinirati uz poslovne kostime i odijela.

2. Tigrasti uzorak uzorak vraća se u 2018. godini kao da nikada nije ni izašao iz mode. Prisjetite se Kurta Kobejna (Cobain) u tigrastoj bundi, Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) u tigrastom krznenom šeširu ili Kejt Mos (Kate Moss) u tigrastom sakou, a sve to će trendseteri nositi u novoj sezoni.

Nova sezona

3. Cvjetni uzorak je toliko popularan da se više ne nosi samo tokom proljeća. Nosi se tokom svih godišnjih doba, i to ne samo na odjeći već i na cipelama i torbicama.

Modna inspiracija osamdesetih u ovoj sezoni potpuno je ''rasplesala'' cvjetni print. Ove jeseni i zime, osim u tamnom izdanju, floralni print se pojavio i u jarkim, gotovo neonskim nijansama zelene, ljubičaste i ružičaste boje, baš kao u osamdesetima. Slični trendovi nastavit će se, izgleda, i u novoj sezoni, jer prve cvjetne haljine za 2018. već su stigle. Dominantna dužina cvjetne haljine i dalje je ona midi, a očekivano se s njom u kombinaciji javljaju lagani i lepršavi materijali, koji će cvjetnoj haljini dati na fluidnosti i sanjivom boho dojmu.

Razigrani karo

4. Prugice. Dok su se prošle godine nosili geometrijski retro motivi, u ovoj će se kombinirati prugice na sve moguće načine, u svim mogućim smjerovima.

5. Razigrani karo je bio najpopularniji kad su u pitanju kaputi i sakoi prošle sezone, a i u ovoj godini karo će biti zastupljeno na baš svemu, od kaputa do cipela. Vjerovatno ste u šetnji gradom već vidjeli masu cipela, sakoa, hlača ili modnih dodataka u ovom razigranom uzorku. Slavna pjevačica Selena Gomez jedna je od onih koji znaju kako trend uklopiti u bilo koju prigodu, pa često kombinira kaput uz sportsko izdanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.