LJEPOTA I MODA

Stil se ne kupuje novcem: Pet pravila za damski izgled

Avaz.ba

25.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Otmjeno i sofisiticirano možemo izgledati i bez skupe i dizajnerske odjeće u ormaru. Dovoljno je nekoliko ključnih odjevnih predmeta i jednostavnih trikova kako biste izgledali besprijekorno!

1. Uvijek nosite ruž

Ne morate na lice nanositi puno šminke kako biste izgledali otmjeno. Sve što je potrebno jest malo ruža za usne. Podignite kosu u šik punđu i s klasičnim crvenim ružem, pa neka se neko usudi reći da ne izgedate otmjeno.

2. Podignite visoki rep

Bez obzira na vaš tip ili boju kose, visoki rep savršen je i jeftin trik koji će pomaže da frizura izgleda besprijekorno. Takav rep odmiče kosu od lica, a na taj način zapravo naglašavate vaše crte lica. Osim toga, podignuti rep pomoći će usmjeriti pažnju na dekolte, uši i lice.

3. Uložite u osnovne modne komade

Ići ukorak s trendovima može biti skupo, ali planirana kupovina i ulaganje u određene odjevne komade vjerovatno će biti više isplativa. Farmerke koje vam savršeno pristaju, mala crna haljina (koji se može nositi na bezbroj načina) i dobar grudnjak bitne su osnove u ženskom ormaru.

4. Kupujte van sezone

Osim što je bitno imati razvijenu strategiju o tome šta kupiti, takođe je važno imati na umu kada kupovati određenu garderobu. Na primjer, skupo je kupovati zimske odjevne komade na početku zime. Izbjegnite iskušenje i uštedite, odnosno kupite kupaći kostim u kasnu jesen i zimski kaputi u aprilu. Na taj način možete proći vrlo povoljno, piše Ljepota i Zdravlje.

5. Uredite nokte

Osim odjeće bitno je imati uredne nokte. To ne znači manikir svake sedmice, ali ih možete urediti i nalakirati kod kuće ili ukloniti sitne ostatke laka za nokte. Tako ćete automatski izgledati privlačnije i otmjenije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.