LJEPOTA I MODA

Mali trikovi: Četiri koraka do savršenog crvenog ruža na usnama

Avaz.ba

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Tajna moći crvenog karmina leži u univerzalnosti i sposobnosti da se slaže sa svim outfitima i frizurama, kao i činjenici da daje najjaču elegantnu notu svakom izgledu. 

Jedna od poznatih IT djevojaka, influenserka, beauty direktor brenda "Estée Lauder's" i make-up umjetnica Violet poznata je upravo po crvenom karminu, koji je skoro sastavni dio njene ličnosti.

Mnogi će pomisliti da nema mudrosti kada je nanošenje karmina u pitanju jer ga samo treba staviti na usne, ali ideja koju daje ova simpatična Francuskinja tiče se i naglašavanja punoće usana i kako da produžimo trajanje karmina.

1. korak

Oivičite usne karminom, štapićem ili olovkom. Ako su vam usne tanke, onda ih pažljivo oivičite olovkom preko ivica usta. Na taj način dobit ćete na volumenu.

2. korak

Kada ste iscrtali usne, nanesite karmin za nijansu svjetliji od olovke. Popunite usne crvenim ružom.

3. korak

Iskoristite maramicu ili štapić za uši da ispravite greške ili mrlje, ako su nastale prilikom stavljanja olovke ili ruža.

4. korak

Ukoliko ste pretjerali s karminom, pređite nježno vrhom prsta ako koristite mat pigment da biste uklonili višak. Maramicom, također, skidate višak ukoliko ste koristili druge pigmente. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.