LJEPOTA I MODA

Važna pravila koja morate znati prije nošenja tamnog ruža

Cosmopolitan.hr

26.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Crveni i svi tamniji ruževi postaju sve popularniji, ne samo u večernjim već i u dnevnim nijansama. Kako bi bili sigurni da ste odabrali pravu nijansu i da ste uspjeli nanijeti ruž poput pravog mejkap stručnjaka, donosimo vam mali vodič i pravila koja morate savladati prije nego što uzmete tamni ruž u ruke. 

Eliminirajte crvenilo s kože prije nanošenja

Nikada, ali nikada nemojte stavljati crveni ruž ili bilo koju tamniju nijansu dok ne sredite crvenilo na koži. Zašto? Zato što će u tom slučaju nijansa ruža na vašim usnama još više naglasiti fleke ili crvenilo na vašem licu. Prije nego što odlučite da stavite zavodljiv ruž, pobrinite se da korektorom prekrijete sve trenutne nepravilnosti ili iritacije.

Testirajte koja nijansa vam najbolje stoji

Postoje četiri podtona kada je u pitanju burgundi nijansa, a to su ružičasta, braon, plava i crvena. A vrlo lako ćete saznati koja će najbolje izgledati na vama. Koje boje su vam oči? Djevojakama sa svijetlim očima najbolje će stajati burgundi s pink podtonom, tamnookim damama će se nijansa s braon podtonom savršeno uklopiti. Ruž s plavim podtonom dobro će stajati i svjetlijim i tamnijim ljepoticama, dok će crveni podton najljepše ići uz vatrene brinete.

Uvijek isprobajte tester prije kupovine

Nakon što ste odredili podton, znate u kom pravcu da tražite ruževe. Sljedeći korak je da isprobate da li vam zaista najbolje stoji baš ta nijansa. Potražite tester željenog ruža, a potom i stranu koju niko nije koristio, kako biste malo stavili na usne, i dobro se zagledajte u ogledalo. Da li vas ta nijansa osvježava ili s njom izgledate još umornije? Tu će se kriti odgovor savršenog karmina za vas.

Nanesite karmin četkicom

Najbolji način da nanesete tamnu nijansu ruža je isključivo četkicom za usne. Tamniji ruževi mogu izgledati neuredno ako se ne nanesu pažljivo i teže se prepravljaju greške. Prvo uokvirite gornju i donju usnu, a tek onda popunjavajte sredinu.

Olovku za usne upotrijebite na kraju

Sada kada ste skoro završili cijeli proces i stavili ruž, potrebno je samo da definirate usne. Zato je najbolje da olovku za usne čuvate za kraj. Tamnija olovka može odvući pažnju s boje ruža, zato šminkeri preporučuju da je stavite tek pred kraj šminkanja i njom samo precizno uokvirite našminkane usne.

Zaboravite na sjaj

Nema ništa loše u tome da stavite završni sjaj kada je u pitanju neka svjetlija nijansa, ali kad su u pitanju tamnije nijanse, posebno burgundi i crvene, to je zaista nepotrebno i samo ćete postići kontraefekat, a to sigurno ne želite.

Nosite ga samopouzdano

Zapamtite da se svi tamni ruževi nose isključivo samouvjereno i zavodoljivo i nikako drugačije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.