NJEGA

Mogu biti vrlo upečatljive: Kako smanjiti pore na licu

Najčešće su najviše vidljive kod osoba s masnijim tipom kože

Piling bar jednom sedmično. Facebook

Z. K.

23.4.2024

Proširene pore mogu biti vrlo upečatljive na licu, čime, između ostaloga, otežavaju i nanošenje šminke na lice. Najčešće su najviše vidljive kod osoba s masnijim tipom kože. Nažalost, nije moguće fizički smanjiti pore, ali moguće je smanjiti izgled pora. Stručnjaci su dali nekoliko savjeta za prirodno smanjenje pora na licu.

Blagi gel

Naime, postoje brojni proizvodi koji mogu kratkotrajno smanjiti izgled pora na licu. Ali ako ih želite dugotrajnije smanjiti morate u vaš život uvesti neke navike koje će tomu doprinijeti. Pore se najčešće prošire jer u njih uđu prljavština, ulje i bakterije, ali to možete vrlo lako promijeniti.

Redovito čistite lice – svako jutro ili večer čistite lice blagim gelom za čišćenje lica. Time ćete ukloniti prljavštinu s lica i vizualno smanjiti pore.

Koristite piling barem jednom sedmićno – piling će vam omogućiti dubinsko čišćenje kože (a time i pora) i uklanjanje mrtvih stanica kože. Umasirajte ga laganim kružnim pokretima i nemojte biti grubi prema koži jer u suprotnom možete oštetiti pore i time ih učiniti većima.

Redovno čišćenje

Njegujte lice – uz redovito čišćenje lica ne zaboravite ga i njegovati. Lice može početi proizvoditi višak ulja ako redovino ne nanosite kremu, što posljedično začepljuje pore i čini ih većima. Zato je važno da svaki dan nanosite kvalitetnu i hidratantnu kremu na lice koja odgovara vašem tipu kože.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.