LJUBAV I VEZE

Tri najčešće greške kod prvog poljupca

( Ilustracija)

Avaz.ba

10.9.2017

Od dobrog poljupca klecaju koljena, znoje se dlanovi i srce kuca brže. A loši poljupci? Oni se dugo pamte. Ovo su tri najčešće greške kad spojimo usne sa svojim partnerom. 


Agresivan početak 


Život nije film i ono što dobro izgleda na velikom platnu nije recept za ponašanje u stvarnosti. Na primjer, agresivno spajanje usana neće podstaći strasti, već će vas ostaviti sa masnicama na usnama. Počnite mekim spajanjem usana. Osluškujte signale njegovog tijela, udisaje i kucanje srca, pa sigurno nećete pogriješiti. 


Premalo jezika 


Niko ne voli kad mu neko "zabija" jezik u jednjak prilikom ljubljenja, ali čedno držanje jezika u ustima takođe neće izazvati željeni efekt. Poljubac svakako započnite zatvorenih usana, potom gricnite njegovu donju usnu, nežno prođite jezikom preko njenih ivica, pa njime dodirnite njegov jezik i pustite da vas trenutak povede prema neslućenom užitku. 


Pogrešno ciljanje 


Usred ljubljenja mogli biste da shvatite da je povremeno udisanje kiseonika dobra stvar za vaše tijelo. Kada se odvojite od partnera možda ćete odlučiti da razigrano pređete usnama preko njegovog obraza ili čela. Nježan trenutak može da pokvari pogrešno ciljanje, odnosno usne koje ste nespretno stavili na njegov nos ili bradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.