LJUBAV I VEZE

Nevjerovatni razlozi: Seks-suša je idealna prilika za vas

( Ilustracija)

Avaz.ba

13.9.2017

Period bez seksa je prava prilika da saznate šta vas uzbuđuje. Kada prestanete da budete seksulano aktivni, ne gledajte na ovo kao na neki nedostatak. Možda će vas ovaj period natjerati da poradite na boljoj formi, ali i da odmorite živce od straha od neželjene trudnoće. 

Iako seks jača srce, i sušna razdoblja imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena je prava prilika da radite više na sebi.

Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu da budu izrazito nesigurne u svoje tijelo, da preispitaju sebe da li su dovoljno dobre ili privlačne, što loše utiče na njihovo samopouzdanje.

Period bez seksa mijenja prioritete, pa višak vremena može da se utroši na vježbanje i promjenu ishrane. Bolja forma će podići samopouzdanje i poboljšat će način na koji gledate svoje tijelo.

Prilika za istraživanje vlastitog tijela

Period bez seksa je prava prilika za istraživanje vlastitog tijela. Od toga najviše mogu da profitiraju one osobe koje nikada sa partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje.

Nema više drame ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri međusobno treba da se usklađuju da prave kompromise, pa i po pitanju seksa zbog čega su svađe neizbježne.

Bez seksa nema ni drame, ali ni straha od neželjene trudnoće. 

Više ćete cijeniti seks

Sušno razdoblje uči vas da više cenite seks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.