LJUBAV I VEZE

Pitali smo umjesto vas: Pet savjeta seks stručnjaka o najvećim problemima

( Ilustracija/Agencije)

Avaz.ba

18.9.2017

O seksu se više čita i piše nego što se priča. Ta je tema često pod oznakom "tabua" u našem društvu, pa mnogi odgovore na razna pitanja pronalaze na internetu. Seks stručnjaci opet imaju savjete za parove i odgovore na neka tražena pitanja koja se mnogi ne usude da postave nikome...

1. Erektilna disfunkcija - psihološki problem

Do ovog problema kod muškaraca može doći zbog psihološkog problema i hronične izloženosti stresu. Sve se to može riješiti, tvrde stručnjaci za seks.

2. Pričajte o seksu

Iako će mnogi muškarci potegnuti ovu temu u muškom društvu, stručnjaci savjetuju da bi o seksu trebalo da razgovaraju parovi. Komunikacija je jako bitna stvar, kako u vezi tako i kad je riječ o seksu, poručuju.


3. Seks se mijenja s godinama

 

Svaka faza veze donosi promene, tako i u seksu. Na početku vjerovatno imate bogatiji i kreativniji seksualni život, ali vremenom to može da se promijeni. I ne mora to da znači da su nastupili problemi u vezi, treba to prihvatiti i napraviti promjene kako bi se održala strast u spavaćoj sobi.

 

4. Seks je povezan s emocijama

 

Svako od nas seks doživljava na drugačiji načini, vođeni time nemojte se zatvarati u sebe. Misliti samo na sebe nije dobar recept za kvalitetan seks s partnerom, a emocije čine veliki dio tog odnosa. 


5. Intimni dijelovi tijela

Svako od nas je drukčije građen, samim tim i intimni dijelovi tijela mogu biti različitog oblika, boje, veličine. Imajte na umu da je svako lijep na svoj način i nećete se boriti s nesigurnošću i manjkom samopuzdanja, stanjima koja na seks mogu itekako uticati.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.