LJUBAV I VEZE

Bez imalo uljepšavanja: Četiri žene iskreno priznale zašto su prevarile muževe

( Ilustracija)

Avaz.ba

18.9.2017

Četiri žene su za britanski The Sun sasvim iskreno otkrile razloge zbog kojih su prevarile svoje partnere.

Iako ljudi uglavnom osuđuju preljubu i smatraju da se događa zbog sebičnih razloga, razlozi ovih žena mogli bi vas iznenaditi.

"Prevarila sam da bih znala cijeniti ono što imam."

Sedam mjeseci Oksana je bila u vezi s Džonom (John) kada ga je počela varati. Ali, nakon dva mjeseca tajnog nalaženja s drugim muškarcem, Oksana je shvatila da ima zaista iskrene i snažna osjećanja prema Džonu i prekinula je aferu. Priznala mu je aferu, a tri godine nakon toga, njihova veza je snažnija nego ikad.

- S Džonom je sve bilo super, ali jednostavno sam se počela pitati jesam li se prerano "predala", zato sam počela aferu. S ljubavnikom sam prekinula preko poruke i nikada ga više nisam vidjela. Džon je bio slomljen kada sam mu priznala, ali oprostio mi je, otkrila je. 

Nikada nismo bili sretniji i mislim da ne bih znala da cijenim ovo što imam s njim da mi se nije desila ta greška, zaključuje.


"Prevarila sam ga jer sam bila usamljena."

43-godišnja Šeron (Sharon) je bila u braku 19 godina, ali osećala se veoma usamljeno. To je bio razlog zbog kojeg je počela aferu. 

- Muž mi je stalno bio na poslu, a ja sama kod kuće. Kada je bio kući, spavao je. Zbog toga sam počela vezu s kolegom. Imali smo slične interese, bila sam opuštena i mirna s njim - sve ono što nisam bila sa suprugom, otkrila je.

- Davao mi je komplimente i činio da se osjećam posebno, a sve je to vodilo i do seksa, zbog čega sam se takođe osjećala bolje, privlačno... priznaje.

- Zajedno smo bili tri mjeseca, ali krivica me uništavala. Na kraju sam sve priznala suprugu, bio je slomljen, ali je htio da ostanemo zajedno. Bilo mu je jasno zašto je došlo do toga. Ne želim cijeli život da sjedim sama ispred TV-a, rekla je.


"Prevarila sam jer sam se zaljubila."

Džo i Stjuard (Jo i Stuart) bili su komšije i oboje su bili u braku kada su počeli aferu. Ostavili su svoje prijašnje partnere i sada su u braku i imaju 3-godišnju kćerku.

- Sviđao mi se Stjuard od samog početka, ali nikada nisam mislila da ću biti s njim. Moj brak se raspadao i jednostavno sam pronašla utjehu u njemu, priznala je Džo.

Razgovarali su kada bi se sreli, a uskoro su počeli razmjenjivati i Facebook poruke.

- Jednu noć mi je poslao da se nađem s njim u vrtu u ponoć. Mislila sam da se šali, ispričala je Džo. Ali, on se nije šalio. Našli su se, poljubili i uskoro su se počeli redovno nalaziti.

Seks je bio fantastičan, priznala je Džo. 

- Na početku sam mislila kako nikada neću priznati aferu, ipak sam imala dvoje male djece, ali ubrzo nisam mogla Stjuarda izbiti iz glave. Morala sam otići iz braka, sve sam priznala mužu i otišla, ispričala je.

Njen suprug je dobio kuću i starateljstvo nad djecom, ali Džo nikada nije bila sretnija. 

- Žao mi je jedino zbog djece, imali su 4 i 5 godina kada se to dogodilo, kaže.


"Prevarila sam da se osvetim."

Rebeka (Rebecca) je supruga prevarila nakon što je on nju prevario sa šest žena. 

- Suprug se promijenio čim sam ostala trudna. Počeo je kasnije dolaziti kući, a petkom bi odlazio ujutro na posao i vraćao se tek u utorak, kao da je to najnormalnija stvar, ispričala je.

- Kada sam bila u osmom mjesecu trudnoće, posumnjala sam da me vara. Angažirala sam detektiva koji mi je rekao da bi u pitanju moglo biti čak šest žena. Rekla sam mu da sve znam, ali on se pravio da to ništa nije istina, kaže.

- Nakon što sam to trpila još osam mjeseci, počela sam aferu sa svojim oženjenim bivšim momkom. To je trajalo tri godine i to mi je bio bijeg od realnosti. Ali, zapravo mi je samo više zakompliciralo stvari. Shvatila sam da nisam sretna i ostavila i supruga i ljubavnika. Vjerujem da ću jednom naći onog pravog, zaključila je.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.