LJUBAV I VEZE

Osam znakova da vodite ljubav u krivoj pozi

( Ilustracija)

Avaz.ba

19.9.2017

Ima li izgleda za orgazam? Teško, ako tokom seksa razmišljate o tome kako vam izgleda trbuh ili guza. Slijede gluposti kojima ćete sebi upropastiti seksualni život 

1. Kopirali ste nešto što ste vidjeli u porno filmu

Ali ta glumica je izgledala kao da se zabavlja. Vi izgledate kao da su vam upravo isčupali zub. Grč na licu, grč u nozi, bol u zdjelici... Na početku svakog pornića stvarno bi trebalo pisati "ne pokušavajte ovo kod kuće ako niste profesionalac".

2. Insistirate na pozi u kojoj vam tijelo izgleda seksi

Najsigurniji ste u sebe kad ste vi "dolje", jer vam iz te poze partner može izbliza vidjeti lice i grudi, a ne i, po vašem mišljenju, preveliku guzu. Jedini je problem što u toj pozi baš i ne možete doživjeti orgazam. Podsjetite nas, zar nije ono orgazam poenta seksa?

3. Rijetko doživljavate orgazam

Mislili ste da je to zato što ste dugogodišnjeg momka počeli doživljavati kao prijatelja pa je izostalo seksualno ubuđenje. Onda ste promijenili momka, no problem je ostao. Možda poza koja je nekad "palila" jednostavno više ne pali. Kako starimo tako nam se ukus mijenja. I to ne samo za odjeću i hranu!

4. Razmišljate o sutrašnjem ručku, ispitu koji imate za tjedan dana, računima koje trebate platiti...

Seksate se na "auto-pilotu". Niste ni prvi ni zadnji, ponekad je tako jednostavnije kad ste umorni ili neinspirirani, ali ako auto-pilot postane glavni šofer u vašoj vezi, vožnja neće dobro završiti. Rutina ubija vezu. Pogotovo seksualna!

5. Trudite se sačuvati frizuru

Najviše volite biti "gore" jer vam u toj pozi kosa izgled najraskošnije. A i puno su manje šanse da će se zamrsiti i rasčupati kao u slučaju kad ste "dolje". Znoj u kombinaciji s jastukom je smrt za lokne. Žao nam je, ali morate odlučiti je li vaš više stalo do orgazma ili frizure.

6. Uvijek puštate partneru da odabere pozu

Što je okej ako ste mu rekli koju pozu vi volite, a on se svaki put trudi bit fer. Ali ako nikad o tome niste razgovarali pa bira poze koje njega pale ili "nabada" one za koje misli da vi volite (jer su mu frendovi na pivi rekli što žene žele), onda ste vjerovatno kilometrima i satima daleko od orgazma. Sljedeći put vi njega "izvrtite" kako vam se sviđa. Ne, neće se naljutiti, to će ga još više napaliti.

7. Odnosi su vam bolni

Seks nikad ne bi trebao bit bolan. Okej, osim ako vas takve stvari ne pale. Ako nešto boli, razgovarajte s ginekologom. Ako nije u pitanju medicinski problem, možda je krivac poza koja očito ne odgovara vašem tijelu tj. tjelesnoj građi.

8. Tokom seksa gledati oči u oči nekoga ko nije vaš partner

I to je okej, ako volite grupni seks. No ako ste više za "jedan na jedan", možda bi ipak bilo korisno da ugasite "Ubistva u Midsomeru" dok vodite ljubav, jer nema zločina koje bi inspektor Barnaby trebao riješiti u vašoj spavaćoj sobi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.