LJUBAV I VEZE

Ovih pet stvari treba proslaviti svaki par

( Ilustracija)

Avaz.ba

10.10.2017

Valentinovo i godišnjica veze definitivno nisu jedini dani kojima trebate slaviti svoju ljubav...

Prvi poljubac jedan je od prvih pokazatelja kompatibilnosti. I iako to ''romantično'' prvo razmjenjivanje sline zapravo najčešće ne ispadne romantično, dovoljno je posebno da ga pamtimo zauvijek. Ako ste slabi s datumima, svakako pribilježite kada se dogodio jer je to trenutak koji svakako vrijedi pamtiti.

Prva svađa uglavnom se svodi na pokušaje izbjegavanja grubih riječi što zapravo ne potraje dugo i svađa vrlo brzo eskalira i postaje prava svađa. Na našu veliku radost, postoji nešto što se zove pomirbeni seks! No ono zašto je ovaj trenutak jako bitan je to da ste uspjeli preživjeti svađu. A sve dok preživljavate zajedno i ružne, a ne samo lijepe trenutke, imate razloga za slavlje.

Prve suze. Obično slijede nakon prve velike svađe, a prethode pomirbenom seksu. Najčešće ste vi ta koja plačete, on je taj koji zamišljeno sjedi i iskreno mu je žao, a par sati poslije ponovno se zajedno smijete kao da se ništa nije dogodilo. Zajedno ste i dalje, a sve ovo je sastavni dio svake veze. Da, baš svake veze! Zato se opustite i budite sretni što imate jedno drugo.

Vaše prvo zajedničko putovanje savršena je prilika za istinsko upoznavanje. Kada smo izvan svoje sigurne zone i u potpuno novom okruženju, na površinu u trenu isplivaju naše najbolje kvalitete, ali i naše najgore mane. Ako ga uspješno preživite kao par, slobodno ga proslavite. Jer itekako imate razloga za to!

Prvi seks gotovo nikada nije dobar kao u našoj glavi. U stvarnosti on je nespretan, čudnog ritma, neusklađen, simpatičan, nervozan, pomalo smiješan. I on je tek početak pronalaženja onog savršenog ritma koji vas drži zajedno. Ali je i pokazatelj želje za intimnošću, ljubavi...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.