(Foto: Ilustracija)

Evo šta su udate žene poručile onima koje to još nisu

Avaz.ba
10.10.2017 14:40
A
A
A

Vjenčanje i ulazak u brak mnogima je najdivniji trenutak u životu o kojem sanjaju od djetinjstva. No, je li zaista sve tako bajkovito nakon sudbonosnog DA? Evo što je sedam žena na portalu TOI poručilo djevojkama koje još uvijek nisu ušle u bračni život. 

Uvijek će biti šaputanja 

Nije riječ o slatkom šaputanju na uho već o onima koji se nerijetko odvijaju samo iza ženinih leđa. Šogori i šogorice, svekar i svekrva, baka.. Neko će uvijek imati nešto za prigovoriti ili osuditi, a to će raditi iza vaših leđa. I niste jedine, stoga se pripremite na to, poručuje 34 - godišnja Agarval. 

Porodična pravila 

Neka porodična pravila, tradicije i ponašanja obitelji vašeg supruga mogu vam otvoriti vrata u neki sasvim drugi svijet u koji ćete s oduševljenjem zakoračiti, ali može vam i uništiti život. Upravo ovo drugo se dogodilo i 37- godišnjoj Ahani koja je, tvrdi, bila uz muževu ujnu u njenim najtežim trenucima, a kada je kriza prošla, okrenula joj je leđa. 

Muž vam neće uvijek držati stranu 

Pripremite se na to da, iako ste izgovorili i potpisali da ćete biti podrška jedno drugome u dobru i u zlu, to možda tako i neće biti. Vjerovatno će biti situacija kada će vaš odabranik podržati članove svoje porodici, a na vašu štetu. 

- Ljutilo me uvijek kada je moj suprug šutke gledao u pod dok sam se ja borila s članovima njegove obitelji kada su nastali određeni problemi. To je isti čovjek koji mi se jadao o problemima unutar svoje obitelji dok smo samo bili u vezi - poručila je 29 - godišnja Bhawna. 

Tražit ćete vrijeme za sebe 

Možda će vam zvučati neuvjerljivo, ali tražit ćete vrijeme samo za sebe. Bit će trenutaka kada ćete htjeti leći sami u krevet,provesti tihu noć pred TV-om uz neku romantičnu komediju, a ne nogometnu utakmicu, poručuje 28- godišnja Snigda Basin (Snigdha Bhasin). 

Vaše finansije više nisu samo vaše

Spajanje u porodičnu zajednicu nosi sa sobom i zajednički budžet, poručuje Jain(33). Neki članovi njegove porodice žele znati koliko svi zarađuju pa se možete naći u situaciji da svima "morate" izložiti koliko donosite u kućni budžet. 

Želite privatnost 

Romantično je dijeliti sa svojim partnerom baš svaku sitnicu, ali vjerujte, željet ćete imati svoje male tajne i neke stvari držati u privatnosti. Navike vas mogu izludjeti On ne jede ribu, vi ne jedete grah. On ne voli jesti po restoranima, a vi vapite barem za vikend večerom u jednom od njih. To može biti problem u vezi ako ne nađete kompromis.