LJUBAV I VEZE

12 dobrih razloga za jutarnji seks

( Ilustracija)

Avaz.ba

12.10.2017

Ovo ne znači da je svako jutro jutro za seks. Ponekad biste trebale odgoditi buđenje koliko god je to moguće pa otići na posao u majici u kojoj ste spavale. Ali vikendom, kada se ne morate rano probuditi i ići na posao, jutarnji seks definitivno je najbolje razbuđivanje. Evo zašto!

1. Vjerovatno ste već gole. Ili spavate samo u spavaćici, majici... Partner se ne mora ujutro ''boriti'' s vašim grudnjakom.

2. Duže ćete ostati u krevetu. Koji bi ljudski um ikada rekao da je to loša ideja?

3. Dan će vam biti puno bolji zbog toga. Endorfini i oksitocini pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje.

4. Nema "preumorna sam" izgovora. Seks navečer je odličan, ali uvijek se mogu pronaći izgovori poput onih da ste preumorne vi ili vaša jača polovica. Ujutro nećete imati takvih problema.

5. Veća je vjerovatnost da ste trijezne. Osim ako noć prije niste ''zarondale''. Trijezni seks puno je intimniji i bolje se osjećate. Osim toga, sjećate ga se!

6. Imate najviše energije. Samo ćemo reći - iza vas je barem osam sati sna...

7. Seks će duže trajati. Razina testosterona ujutro je u najvišoj razini zato što ih štede cijelu noć - to znači da ćete se vjerovatno duže seksati.

8. Doručak će vam biti finiji. Ovo, naravno, nije znanstveno potvrđeno. No, ali nakon jutarnjeg seksa, sigurno ćete više uživati u hrani.

9. Možete sve vidjeti. Kada vam jutarnje sunce obasja sobu, imat ćete priliku vidjeti svog dragog u pravom izdanju.

10. Uživat ćete u njegovom prirodnom mirisu. Volite njegov miris? Ne postoji bolji dio dana da uživate u njemu od onoga koje prethodi jutarnjem tuširanju.

11. Možete biti u najljenijem položaju i ne osjećati se loše zbog toga. Sve je dozvoljeno.

12. Niste pod stresom. Sve brige i problemi s kojima ste možda jučer zaspale, ujutro vam sigurno neće odmah pasti na pamet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.