LJUBAV I VEZE

Pet pitanja o ženama koja kopkaju sve muškarce, a ne usuđuju se pitati

( Ilustracija)

Avaz.ba

27.10.2017

Realno, mi znamo što nas zanima, ali o čemu oni razmišljaju?!

1. Šta žene zaista žele od muškaraca?

Žene, prije svega, žele nekoga pokraj koga će se osjećati atraktivno, seksi... Nekoga ko će im to pružiti kroz komplimente i pažnju. Poslije se ženske potrebe mijenjaju u skladu s osjećajima i razvojem čitave veze.

Savjet za vas: Recite svom partneru u čemu najviše uživate tokom seksa. Ili mu jednostavno pokretima to isto dočarajte. To će ga potaknuti da više radi ono što vam odgovara.

Savjet za njega: Objasnite joj da vam je uistinu bitno da je zadovoljite. Izmasirajte je ili joj pripremite toplu kupku pa, kada se opusti, polako započnite razgovor o tome što voli.

2. Zašto žene glume orgazam?

Glavni razlog je taj što žele završiti seksualni čin, a pritom ne povrijediti partnerove osjećaje. No, postoji i puno drugih razloga. Žene uglavnom brinu o muškarčevim potrebama više nego o svojim. Ponekad su stres, depresija ili alkohol ti koji sprječavaju ženu da doživi vrhunac, a muškarac odmah pomišlja da je problem u njemu.

Savjet za vas: Napravite mjesta za seks u kojem ćete uživati i opustiti se, tako nećete imati potrebu glumiti.

Savjet za njega: Izgradite povjerenje tako što ćete se fokusirati na ono što njoj odgovara. Nježni dodiri pomažu svakoj ženi da se opusti.

3. Može li žena uživati u seksu, a da ne doživi vrhunac?

Ukratko - da. Ženski mozak povezuje osjećaj da je voljena i fizički dodir. Tokom seksa muškarac doseže tačku zadovoljstva gdje je ejakulacija nužna. Kod žena to nije slučaj. One mogu dosegnuti vrhunac zadovoljstva bez konkretnog orgazma.

Savjet za vas: Počnite polako, objasnite muškarcu kako vam treba priuštiti orgazam. Tokom predigre uzmite njegovu ruku i vodite ga preko vašeg tijela, na taj ćete mu način pokazati što vam najviše odgovara.

Savjet za njega: Ako produžite predigru na 20 minuta, povećavate šansu za orgazmom. Pokušajte otkriti njezine manje poznate erogene zone. Ljubite je i mazite svaki milimetar njenog tijela.

4. Odgovara li djevojkama vibrator više od pravog seksa?

Za većinu žena seks predstavlja čin u kojem žele biti što bliže muškarcu kojeg vole. One više uživaju u samom činu bliskosti nego u seksu kao fizičkom zadovoljstvu. S druge strane, vrhunac koji dosegnu uz pomoć vibratora kratak je, oštriji i intenzivan.

Savjet za vas: Ako volite nasamo koristiti vibrator, objasnite partneru da je to jednako kao kada on masturbira kada je sam.

Savjet za njega: Ako ste znatiželjni, pitajte je da uključite vibrator u vaš seksualni život. Onda čekajte da vidite što će odgovoriti...

5. Uživaju li žene u seksu tokom menstruacije?

Svaka žena ima drugačije mišljenje o tome. Neke menstruacija odbija od seksa, dok kod nekih drugih dolazi do takve eksplozije hormona da su tada najraspoloženije.

Savjet za vas: Ako vaš libido skače za vrijeme menstruacije, onda možete svom partneru predložiti seks ispod tuša neposredno prije odlaska na posao. Sigurno neće odbiti.

Savjet za njega: Ako ona odbija seks tokom tog perioda, ne shvatajte to lično. Neke žene to jednostavno ne doživljavaju kao nešto u čemu bi uživale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.