LJUBAV I VEZE

Koliko često sretni parovi vode ljubav?

Avaz.ba

19.11.2017

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom posljednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu "Social Psychological and Personality Science".

Istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom sedmično puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće - piše u istraživanju. 

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove diljem svijeta. Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom sedmično puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe. 

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u porodici. Pokazalo se kako više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.