LJUBAV I VEZE

Kada je pravo vrijeme za ozbiljnu vezu

Avaz.ba

23.11.2017

Uvijek je dobro vrijeme da se zaljubite, ali neke godine su bolje za eksperimentiranje, dok su druge idealne za ozbiljnije vode.

I šta kažu iskustva i istraživanja, koje godine su najbolje za pravu ozbiljnu vezu?

Tridesete.  Definitivno! Zašto? Zato što žene tada... 


Imaju moć fokusiranja


Dvadesete su godine za pronalaženje i uspostavljanje svog „Ja“. Većina djevojaka u tom periodu teže napredovanju u karijeri, formiranju kruga prijatelja, putovanjima i drugim stvarima u kojima uživaju. Zato su 30-te u kojima se žena fokusira na formiranje porodice. Pravo vrijeme za ulazak u veze u kojima vidite potencijal za budućnost.

Brzo prepoznaju nepoželjno ponašanje i odlaze

Djevojke u 20-tim previše vremena troše na analiziranje veze i pokušaj da poprave nešto što se ne može popraviti. Većina njih ostaje u vezama za koje su odavno svjesne da nemaju budućnosti. U 30-tim su žene odlučnije. Brzo uočavaju mane i odlaze jer su svjesne da iz takvog odnosa ne može da izađe ništa dobro.

Svjesne su svoje vrijednosti

Jedan od razloga za ignoriranje loših postupaka kod muškaraca je i manjak samopouzdanja ili samosvjesnosti. Većina djevojaka u 20-tim plaši se samoće i želi da bude u vezi po svaku cijenu. Zato su žene u 30-tim svjesne sebe i svojih vrijednosti i podjednako svjesno biraju svoje partnere. 

Shvatile su da njihova vrijednost nema veze s tim da li imaju ili nemaju muškarca pored sebe.

Znaju da veza ne čini život i da ga ne uništava

Nesporno je da je divno imati nekoga pored sebe. Ali žene u 30-tim i te kako znaju da ne postoji ljepša stvar nego biti da budete kvalitetno sam ako već nije moguće biti u kvalitetnoj vezi. Njima muškarac dolazi samo kao plus u već lijepom životu.

Uživaju u boljem seksu

U 30-tim žene vrlo dobro znaju šta vole u seksu, a šta ne. Znaju da je prioritet sopstveno zadovoljstvo, a ne pokazivanje umijeća muškarcu ili zadovoljavanje samo njegovih potreba. Također, znaju vrlo otvoreno da kažu šta žele, a šta ne.

Znaju šta im se sviđa i u šta vjeruju

U 20-tim se djevojke još traže i često su spremne da prilagođavaju svoje mišljenje muškim stavovima. Za razliku od toga, žene u 30-tim vrlo jasno i glasno znaju reći šta žele i očekuju. Na prvom mjestu i najvažnije je ostati vjeran sebi.

Znaju da prepoznaju kada ne treba da odustanu

Kao što znaju da prepoznaju kada treba otići iz lošeg odnosa, tako umiju da procijene za šta se treba boriti. Veoma je važno prepoznati i da je želja za ostankom prisutna i kod druge strane. A žene u 30-tim to definitivno znaju.

Vjeruju u ljubav

Posljednje, ali najvažnije. U 20-tim veliki broj djevojaka izgubi vjeru u postojanje ljubavi zbog nesretne veze koja je iza njih. Žene u 30-tim postaju toga svjesne i počinju ponovno da vjeruju u ljubav. Jer ona zaista postoji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.