LJUBAV I VEZE

Zašto žene zaista varaju svoje muževe

( Ilustracija)

Avaz.ba

3.12.2017

Kada govorimo o ljubavi i vezama svi su složni u tome da je prevara nešto najgore što može da ti se dogodi u braku. Ljudi koji su doživjeli da budu prevareni nakon toga se osjećaju izdano, slomljeno, a nerijetko nemaju snage da nastave dalje sa životom, jer se osjećaju da ih je izdao neko kom su najviše vjerovali.

Iako se godinama vjerovalo da muškarci varaju mnogo više nego žene, istraživanje je pokazalo da to nije istina, već i da žene rado vole da "šaraju". Njihova nevjerstva mnogi pravdaju nedostatkom emocija u braku, te se tvrdi da žene potraže ljubav u tuđem zagrljaju jer je njihov muž dozvolio da se sva strast ugasi. 

Ipak, najnovija istraživanja pokazuju da to nije baš tako. Socijolog sa Univerziteta u Misuriju tvrdi da su istraživanja pokazala da žene uopšte ne varaju jer su se zaljubile u nekog drugog, već da i one, kao i muškarci, imaju samo jednu stvar na umu - seks!

- Većina žena sa kojima smo razgovarali kaže da se nisu zaljubile u druge muškarce, već da su se upustile u prevaru kako bi zadovoljile svoje fiziološke potrebe. Većina njih kaže da se i odlučila na ovaj korak ne bi li upravo prevarom očuvale svoj brak - kažu sociolozi. 

- Nijedna od njih nije varala da bi se osvetila mužu ili da bi izazvala razvod. Čak razlog nije ni to da bi privukle pažnju - tvrde sociolozi.

Oni ističu da je čak 90 posto žena prevarilo svoje muževe jer je seksualni život zamro ili su jednostavno, prestale da doživljavaju orgazam sa svojim partnerom.

- One su svjesne da bi život bez kvalitetnog seksa doveo do njihovog nezadovoljstva, a potom i do razvoda koji bi rasturio porodicu, rastužio djecu i slično. Zbog toga, seksualne potrebe namiraju van kuće, kako bi "dom bio miran" - ističu stručnjaci.

Oni savjetuju da oživite strast sa svojom suprugom, kako ne biste došli u situaciju da saznate da je vaša draga švrljala van kuće!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.