Foto: Ilustracija

Rečenice koje su zabranjene na prvom sastanku

Avaz.ba
10.01.2018 09:52
A
A
A

Ukoliko vam zavođenje nije jača strana, zapamtite bar koje teme ne treba da otvarate pred partnerom.  Prvi utisak koji ostavite je veoma važan, naročito kada vam se neki muškarac sviđa i želite da ga osvojite.

“Moj bivši…”

Hajde ispričaj mu sve o bivšim pa da razmisli da li su ti momci ustvari sretnici…jer su pobjegli od tebe!

Prvi sastanak, prvo piće, prvi izlazak nisu mjesto gdje ćeš prepričavati doživljaje iz prethodne veze ili olajavati bivše. Ako ostanete u vezi možete podijeliti neko iskustvo iz prethodne veze, ali dok tu osobu dobro ne upoznaš ne dijelite privatne informaciije!

“Ne tražim ništa ozbiljno”

Zapitaj se da li je stvarno tako! Iako si izašla iz komplicirane veze i ne treba ti odmah vezivanje, možda u budućnosti poželiš, ali poslije ove rečenice sve si upropastila. Djevojke imaju nekad i potrebu da objasne kako ne žele ništa ozbiljno kako bi ostavile utisak da se nisu cijelu dan i noć spremale za taj sastanak i da osoba ispred njih nije toliko bitna. Zaboravite na ovo sve, već se potrudite da ne ostavite utisak osobe koja traži samo seks, ako to zapravo nije tako!

“Moj šef je pravi kreten”

Ako si na prvom sastanku stigla da se požališ na šefa koji te nervira, već smo uključili crveno svjetlo upozorenja! Žaljenje je poput čipsa ili kokica, jednostavno ne možeš da se zaustaviš na jednom! Sasvim je uredu da kažeš kako nisi zadovoljna trenutnim poslom i da se tu zaustaviš i preusmjeriš na neke sretnije i ljepše teme.

“Zašto si još uvijek sam?”

Zar ovo ne zvuči kao “ Šta nije u redu sa tobom, pa si sam?”.

Ako te baš zanima zašto je on sam, uputi ovo pitanje sa komplimenton, na primjer: “Kako to da jedan šarmantan i pametan dečko nema djevojku?”

“Vidim obožavaš teretanu, ali i da kuliraš uz pivo“

Skroz je uredu da baciš neku opasku na račun neke njegove fotografije, ako pričate o Facebooku ili slikama. U ostalim slučajevima malo je neprikladno jer će ispasti kao da ga provjeravaš i redovno gledaš slike, a vi još uvijek niste ni zajedno. Jezivo zar ne?

Više o:

Ljubav