LJUBAV I VEZE

Oni su ovisnici o seksu, neki su spavali mjesečno čak sa 80 žena

Ilustracija

Avaz.ba

4.2.2018

U biografiji koju je objavio 2012. godine Majkl Daglas (Michael Douglas) priznao je svoju ovisnost o seksu. Zbog ovisnosti proveo je i određeno vrijeme u klinici, a ovaj problem bio je jedan od razloga njegovog prvog razvoda. U jednom intervjuu rekao je kako se njegov otac Krk Daglas (Kirk Douglas) ponosio činjenicom da mu je sin seksualni ovisnik. 

Čarli Šin (Charlie Sheen) poznat kao zločesti dečko Holivuda jednako je poznat i po svom burnom seksualnom životu. Već s 25 godina zbog ovog problema prijavio se u jednu kliniku, ali ovaj problem nikada nije riješio. Njegov brak s Deniz Ričards (Denis Richards) uništila je njegova seksualna ovisnost, a i svaka sljedeća veza mu je propala zbog istog, prenosi Večernji list. Glumac je prije dvije godine otkrio i da je HIV pozitivan. 

Robi Viliams (Robbie Williams) smirio se otkako je u braku, ali prije toga imao je velikih problema s drogom i alkoholom. Kažu kako ovisnici jednu ovisnost zamijene drugom, pa je tako i ovaj muzičar ove dvije ovisnosti zamijenio sa onom o seksu. 

– Odrekao sam se droge i alkohola i želio sam to zamijeniti nečim drugim pa sam se više seksao, ali nisam pronalazio sreću u tome – izjavio je Viliams. 

Dejvid Duhovni (David Duchovny) publici poznat i kao Malder (Mulder) iz serije „Dosjei X) ali i iz serije „Kalifornikacija“ gdje je igrao pisca Hanka Mudija (Hank Moody) ovisnika o alkoholu i ženama, također je ovisnik o seksu. To mu je uništio dugogodišnji brak s Teo Leoni (Thea). 

– Dobrovoljno sam se prijavio u kliniku za liječenje ovisnosti o seksu – kazao je glumac 2008. godine nakon razvoda. 

Za Džeka Nikolsona (Jack Nicholson) glumica Kim Besindžer (Besinger) rekla je da je lud i da „nikada nisam upoznala osobu koja je toliko opsjednuta seksom“. Da obožava seks ne skriva ni sam glumac koji je jednom prilikom na pitanje koliko djece ima odgovorio „mogu ih imati i devet hiljada jer nekada sam živio poprilično slobodno i nikada mi nije bilo dosta žena. Bilo je dana kada bih završio u krevetu sa četiri ili više žena“.

Rasl Brend (Russell Brand) ima bogat seksualni život baš poput i Nikolsona, a glumac navodno ima i svoj tim koji mu traži žene za seks. Ne skriva da je ovisan, a tvrdi i da je u jednom mjesecu spavao sa čak 80 žena. 

Tajger Vuds (Tiger Woods) od sportske ikone u kratkom periodu pretvorio se u posrnulog sportistu i ovisnika o seksu. Ta ovisnost uništila mu je brak sa Elin Nordegren, a kasnije je priznao kako je ovisnost o seksu bila jača od njega i nije mogao da se obuzda. Nakon razvoda i brojnih afera koje su isplivale na površinu zatražio je stručnu pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.