LJUBAV I VEZE

Ako se vaš muškarac ponaša ovako, to je znak da vas vara

Avaz.ba

17.8.2017

Ako sumnjate da vas vaš muž ili dečko vara, vjerovatno ćete pojačano pratiti gdje se kreće, s kim razgovara i što krije njegov mobitel.

No stručnjakinja za govor tijela Patti Wood otkriva kako ponašanje muškarca može otkriti da radi nešto što ne bi smio.

"Privlačnost i seks mogu stvoriti rast razine testosterona i stvarati suptilne promjene u tijelu."

Muškarac koji vara želi se pokazati alfa mužjakom i u skladu s tim pokušat će djelovati viši, jači, dominantniji nego što je bio prije. Držanje njegova tijela može vam otkriti da se iza toga krije nešto sumnjivo.

Alfa muškarci postavljat će se tako da izbacuju prsa i ramena van kako bi izgledali dominantnije, ali i držati noge u blagom raskoraku, objašnjava Wood.

Muškarci obično noge drže u širini ramena, ali ako primijetite da ih posljednje vrijeme drži malo šire od širine ramena, tako želi pokazati da je uvjeren u sebe.

To je stav i u kojem dolazi do izražaja muškarčev spolni organ, što je još jedna od poruka tijela da se ta osoba ne boji, samodopadna je i osjeća se jako.

To je način za pokazivanje vlastite moći, tvrdi stručnjakinja za govor tijela. Ipak, ne značiti da vas muškarac vara ako ima samo ovakav stav tijela. No ako postoje sumnje otprije i neki drugi znakovi, oni će dodatno učvrstiti sumnju u vašeg partnera, tvrdi Wood.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.