LJUBAV I VEZE

Ima li kajanja poslije seksa?

( Ilustracija)

Avaz.ba

23.9.2017

Koliko god ga voljeli, svima nam se zalomi seks za koji bi nam bilo draže da se ipak nije dogodio...

Seks koji se čini kao dobra ideja tek nakon nekoliko pića. 


Kada popijemo koju čašicu više, često nam se seks sa zgodnim tipom kojeg smo uočili tu večer čini kao dobra ideja. Kada dođe jutro, i kada se otrijeznimo, shvatimo kako je to bilo daleko od dobre ideje. Koliko god se grizli zbog ovakvog čina, shvatite to kao dobru lekciju za idući put.

Prvi seks koji se jednostavno dogodio. 


Po mogućnosti vaš prvi seks za jednu noć. Možda su vas odgajali na način da je seks s osobom prema kojoj ne osjećate ništa osim fizičke privlačnosti loš, no ipak se dogodio. Sada vas izjeda grižnja savjesti i mislite kako vas to čini droljom. Prebolite to kao velika cura i shvatite da zaslužujete povremenu zabavu bez obaveza i da se zbog toga ne trebate osjećati kao loša osoba.

Seks kojim ste prevarili partnera. 


Koliko god vi svoje ponašanje nastojali opravdati mišlju kako emocije nisu bile u igri, činjenica je da ste ga prevarili. Ako ste sigurni da je samo pitanje dana kada će on za to saznati, radije budite pošteni i priznajte mu sami. Ako ste pak sigurni da nema šanse da za to sazna, izvucite lekciju iz svoje greške i drugi ju puta nemojte učiniti.

Seks koji je toliko loš da morate glumiti uzbuđenje i orgazam. 


Ok, sam seks se dogodio i njega niste mogli odglumiti, no glumili ste uzbuđenje, uzdahe, orgazam i sve ostalo što ide u paketu. Jer jednostavno niste željeli da on stekne dojam kako je sav njegov trud bio uzaludan. Ubuduće ovakav seks radije nemojte ponavljati. Iskreno mu priznajte kada vam nije do seksa, a kada stvarno budete raspoloženi, priuštite i sebi i njemu ono što oboje zaslužujete.

Seks s frajerom koji je s razlogom bivši. 


Baš kada ste pomislili da ste ga potpuno preboljeli, nekako ste se uspjeli pronaći na njemu, ili pod njim. Potpuno je razumljivo koliko je lako pasti na nekoga koga toliko dobro poznajete, no ono na što se trebate usredotočiti jest da postoji razlog zbog kojeg ste vas dvoje svršena priča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.