LJUBAV I VEZE

Četiri stvari koje djevojke ne podnose na muškarcu

( lustracija)

Avaz.ba

2.10.2017

Kada se oblačimo, osim što garderobu naravno treba birati prema udobnosti i onom u čemu se lijepo osjećamo, treba razmisliti i kakav ćemo utisak ostaviti na druge. Konkretno u ovom slučaju govorimo o detaljima koje djevojke primjećuju, a muškarcima se ponekad čine kao nebitne sitnice.  

Potkošulje 

Naravno da i djevojke nose potkošulje i to je stvar koja je potrebna u hladnijim danima. Međutim, ako je ikako moguće probajte da ih izbegavate ispod majica koje su providne, naročito ako je u pitanju majica sa kratkim rukavima. Ako se radi o potkošulji ispod košulje ili nekog tanjeg džempera, apsolutno izbjegavaj potkušulje bez rukava i koristi običnu jednobojnu majicu sa kratkim rukavima u tu svrhu. Vjeruj nam, obične bijele potkošulje bez rukava djevojkama daju asocijaciju na dedice. Ako već mora – neka ne bude bijela! 

Košulje sa kratkim rukavima 

Ne znam zašto ali bukvalno svaka djevojka se grozi košulja sa kratkim rukavima i od nedavno se može čuti za momka u takvoj košulji da je "Šešelj style". Još ako su one šire… Zaista ne znam zbog čega su te košulje toliko omražene kod djevojaka, ali tako je. Prema tome za toplije dane i ispod džemperaka i prsluka košulje kratkih rukava zamijenite majicom ili dugim rukavima. Košulja kratih rukava – nikako! 

Bijele gaće 

Naravno, ne bilo kakve bijele gaće, nego one koje brižne mame i bake kupuju svojim sinovima. To nikako! Kao što ni muškarci ne vole da vide djevojku u običnim "bubrežarama" tako isto i djevojke ne vole da vide momka u istom tom autfitu. Ne bježim od činjenice da takav donji veš zna da bude udoban, ali u tom slučaju neka se koristi isključivo danima kada ga niko osim vlasnika neće vidjeti. I najšarenije gaće su bolje od "maminog izbora", vjeruj! 

Neuredni nokti 

Ukoliko postoji problem sa grickanjem noktiju, onda je to druga stvar. Međutim, prljavi i neuredni nokti su sigurno jedna od stvari kojom definitivno odbijate djevojke. Mnogo djevojaka (isto kao muškarci u obrnutom slučaju) obraća pažnju na ruke kod suprotnog pola, a na rukama su naravno i nokti. Nije potrebno ići na manikir kako bi ruke delovale uredno i čisto, dovoljno je samo malo obratiti pažnju – ukoliko su jako suhe, namazati ih kremom za ruke makar jednom dnevno; ukoliko se previše znoje, potrebno je što češće prati kako se prašina i nečistoće ne bi skupljale ispod noktiju; a ako postoje ozbiljnije zanoktice i slični problemi, bolje je otići i na manikir nego imati rane pored noktiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.