LJUBAV I VEZE

Jednostavni savjeti da shvatite muškarce oko sebe: Potrebno je samo dvije minute

Avaz.ba

28.11.2017

Muškarci su jednostavna bića, a trenutak u kom prestaju da budu jednostavna bića je trenutak u kojem žene počnu da komplikuju stvari.

Najčešće pitanje oko kog žene prave dramu je i ono: ''Šta je mislio pod tim?'' Bilo da je otkazao sastanak, zvučao pomalo nezainteresirano ili samo odgovorio na poruku malo kasnije nego što si očekivala, ovo su ključne stvari koje moraš znati o muškarcima.


Većina stvari koje shvatamo lično – nisu lične

Prosječna će žena brzo pomisliti da nešto nije u redu, jer se muškarac ponaša ''čudno'' prema njoj, dok prosječni muškarac uopće nema pojma da se ponaša čudno, jer se samo ponaša onako kako mu tog dana odgovara. Savjet za mirnu vezu i glavu – prestanite baš sve vagati i shvatati toliko lično, jer u većini slučajeva muškarac ni ne zna da radi nešto za što sumnjamo da radi.


Ponašaj se kao da je sve u redu

Ako sumnjaš da nešto ne valja i želiš se suprotstaviti muškarcu, ponovo pročitaj prvu stavku. U većini slučajeva je sve u redu, a ako imaš osjećaj da nije, pokušaj umjesto preuveličavanja situacije da usvojiš stav da je sve pod kontrolom. Ne zauvijek, naravno, ali pokušaj bar nakratko. U većini slučajeva ćeš se brzo smijati samoj sebi zbog nepotrebne panike, što je i dalje bolje od toga da napraviš dramu i uključiš njega u priču.

To je cijela mudrost koja zlata vrijedi za svaku ženu koja uvijek ''ima osjećaj da nešto ne valja.''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.