LJUBAV I VEZE

Dopustila sam dečku da spava sa drugom djevojkom: Zbog onoga što je uradio ja i dalje mnogo patim!

Avaz.ba

10.1.2018

Jedna tridesetogodišnja djevojka dečku je dala dopuštenje da spava sa djevojkom u koju je bio zaljubljen, a zatim je zbog te odluke zažalila. 

"Počela sam da izlazim s tipom koji je sad ljubav mog života. Odlučili smo da ne budemo u vezi. On je vrlo seksualno i emocionalno zreo; nije ljubomorna osoba. Ja sam izuzetno nesigurna i neprestano brinem da će bilo koji partner kojeg imam naći nekog boljeg i ostaviti me... Uglavnom jer mislim da je većina žena ljepša, zanimljivija i uspješnija od mene. (Na terapiji pokušavam raditi na svom problemu s ljubomorom), prenosi Kurir.rs.

Dakle, bio je u svom rodnom gradu i želio je da se zabavi sa djevojkom o kojoj je uvijek maštao u srednjoj školi. Dan prije nego što se to dogodilo nazvao me i pitao da li bi bilo u redu da spava sa njom. Htjela sam da budem kul, pa sam mu dala blagoslov. Rekao mi je da sam sjajna i da je riječ samo o seksu... Sljedeći dan nazvao me i rekao: "Ok, ona je pod tušem u svojoj hotelskoj sobi. Još uvijek mogu odustati ako ti je nelagodno". Rekla sam mu da ne odustane.

Sljedećih sat vremena osjećala sam kao da imam nakovanj na grudima, čekajući da nazove i zamišljajući njihov seks. Nazvao je oko dva sata kasnije. Mislio je da sam u redu, pa mi je ispričao detalje. Najgori dio nije bio seks nego to što su se ljubili i mazili neko vrijeme nakon toga. Masirali su se i milovali tijela. Uspjela sam da se suzdržim na telefonu, ali bila sam slomljena. Kad se vratio, rekla sam mu da, iako mi je ideja bila u redu na početku, više nije. Bila sam ljubomorna, ranjiva i slomljenog srca.

Izvinio se i rekao mi da nikad to ne bi napravio da je znao da ću biti toliko uznemirena. Stvar je u tome da sam mu rekla da to napravi i ne krivim ga za to. Pet mjeseci kasnije još uvijek me to izjeda ponekad. Pričaju i dopisuju se (normalno za dva stara prijatelja), i ja ne pitam o čemu pričaju ni ne gledam njegov telefon, no samo kad čujem njeno ime, osjećam da me steže u grudima i svi oni osjećaji se vrate.

Pet mjeseci kasnije, ja sam pijana, proganjam je na "Fejsbuku" i odlučim da joj pošaljem poruku. Bila je to poprilično prijateljska poruka, u kojoj sam rekla da sam bila njegova djevojka i da sam znala da su imali seks. Priznala sam joj i da sam još uvijek ljubomorna na nju i da sam pomislila kako će mi biti lakše ako je upoznam. Napisala sam joj i da nema nikakvu obavezu da mi odgovori. Izgleda da ne koristi "Fejsbuk", jer nije ni pročitala poruku. Osjećam da me steže u grudima i totalno mi je žao zbog toga. Da bar mogu vratiti vrijeme... Osjećam se kao glupo dijete, a imam 30 godina."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.