LJUBAV I VEZE

Istina boli ali je morate čuti: Ne trošite vrijeme na žaljenje i nastavite sa svojim životom

( Ilustracija)

Avaz.ba

12.1.2018

Anonimna djevojka je bila iskrena kada je napisala kako posmatra ljude koji su doživjeli fatalnu ljubav.

Iako se mnogi nisu složili sa njom, ona je ostala pri svom mišljenju.

- Ne razumijem kako svi imaju te neke "fatalne" ljubavi, s kim su bili u vezi ili još gore, nisu ništa imali, pa onda pate godinama. Ili još gore, nastavili su sa životom, u novoj su vezi, ali misle još uvijek kako bi im bilo s nekim iz prošlosti.

Imam 27 godina, nekoliko veza iza sebe, ali nikad nisam tako patila. Ok, nakon prekida bih bila tužna i razočarana što je propalo, jer kad si u vezi logično je da se trudiš da uspije. Ali sve to loše prođe, nastaviš sa svojim životom, kasnije i oprostiš ako imaš šta oprostiti ali jednostavno staviš tačku na to. Nikad se ne pitam što bi bilo da sam nešto drugačije napravila.

S druge strane imam osjećaj da danas ne bih bila ovakva da sve nije ispalo tako kako je. A bolje mi je svakim danom, valjda jer sam starija, bolje shvatam stvari ili nešto drugo. Koliko god sam imala lijepih trenutaka nikad mi nije palo na pamet da mi nedostaju ili da bih nešto promijenila. Imam jedan život i glupo mi je trošiti ga na žaljenje i vraćanje u prošlost - napisala je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.