LJUBAV

Znakovi koji govore da ste u zdravoj i sretnoj vezi

cdm.me

15.3.2018

Internet-stranica "eHarmony" je zajedno sa marketinškom agencijom za istraživanja "Harris Interactiv" provela istraživanje o ljubavnim parovima. Kako postižu i odražavaju sreću, kao i koji znaci ukazuju da je u emotivnoj vezi sve u najboljem redu, saznajte u nastavku.

U zanimljivom istraživanju stranice eHarmony učestvovalo je 2087 ljudi, starijih od 18 godina, koji su otkrili svoje navike u braku ili dugogodišnjoj vezi.

Na osnovu toga, tim iza onlajn portala došao je do odgovora na pitanje šta je tajna sretne veze ili braka. Parovi koji su bili veoma ispunjeni, sretni i zadovoljni emotivnim odnosom ispunjavali su sljedeće kriterijume, koje vam prenosimo u cjelosti.

1. Oni imaju vrijeme samo za sebe, ali redovno idu i na sastanke

2. Drže se za ruke mnogo češće od drugih parova

3. Zajedno vježbaju i sprovode niz fizičkih aktivnosti

4. Vole da se druže i imaju veliki krug prijatelja

5. Redovan seks

6. Zajedno posjećuju restorane, kafane, kafiće i klubove

7. Žive u urbanim djelovima grada

8. Imaju dvoje i više djece

9. Imaju viša primanja od prosjeka

10. Obrazovani su, odnosno završili su više škole ili fakultete

Osim ovih deset karakteristika koje opisuju sretne i jake veze, čak 68 posto ispitanika je kazalo da svom partneru svakog dana izjavljuje ljubav, 65 posto razmjenjuje poljupce, a 72 posto šeta držeći se za ruke sa partnerom.

Što se tiče najnesretnijih parova, postoje tri jasne karakteristike da im trenutna veza ili odnos u braku ne prijaju: nemaju zajednička interesovanja ili smisao za humor, nemaju zajedničke aktivnosti i kod njih postoji odustvo otvorenog razgovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.