KLJUČ JE U RAVNOTEŽI

Tri zlatna pravila kako da pronađete ljubav, a da ne ugrozite ono što zaista jeste

Postoje muškarci koji vole vašu snagu i otpornost

Pronađite srodnu dušu. Facebook

M. Z.

28.7.2023

Ako ste sama, uspješna žena, pronalaženje ljubavi ne mora da bude veliki izazov.

Ključ leži u pronalaženju ravnoteže - u smanjivanju vaše muške energije - one koja doprinosi vanjskom uspjehu, i pojačavanju vaše ženske energije, koja je magnetna i prijemčiva.

Ukoliko ste spremni da upoznate svog životnog partnera, želite muškarca koji cijeni partnerstvo, ispunjenje i neustrašivu ljubav, ovo su tri zlatna pravila, kako prenosi "Your Tango", kako da pronađete pravu ljubav bez ugrožavanja onoga što ste.

Dozvolite mu da brine o vama

Muškarac se ponosi time što je dobar "dobavljač", ne samo materijalno, već i onda kada može da posluša ženine probleme, da joj pomogne i kada mu se pruži prilika da je usreći. Vaša trajna ljubav može da se osnaži ukoliko mu pružite jedinstvenu mješavinu vaše snaga i ranjivosti, pogotovo ako mu pružite priliku da s vama podijeli saosjećanje, prihvatanje i bezuvjetnu ljubav.

Ako mu dozvolite da se brine o vama, ne znači da dovodite u pitanje svoje vrijednosti, a opet njemu dozvoljavate da provježba svoje "romantične" mišiće.

Dozvolite mu da zaradi vašu pažnju

Vama je potreban emocionalno dostupan muškarac koji je spreman da se posveti. Stoga, u širokom luku treba izbjeći nekoga ko je u braku ili vezi, ili pak onoga koji je upravo izašao iz sveže veze ili je pak dugotrajno razdvojen, ali očigledno da nije prebolio bivšu.

Kada muškarac cijeni sebe i odlučan je da bude uspješan u intimnoj, dugotrajnoj vezi, on već ima mentalnu sliku tipa žene s kojom bi bio u braku. Sam će da vas pronađe i da poradi na tome da polako stekne vaše povjerenje kako bi izgradio značajnu vezu. Neće gubiti vaše dragocjeno vrijeme niti emocije na sebičan cilj. Pravi čovjek od integriteta će poštovati vašu moć i nezavisnost i doprinijeti vašem samopoštovanju.

Zato s druge strane i vi jasno i iskreno komunicirajte ko ste i šta želite u vezi. Vjerujte svom iskustvu i nikada ne ignorirate crvene zastavice. Vaš muškarac će cijeniti vašu transparentnost jer će željeti da se poveže s vama intelektualno, emocionalno i duhovno.

Također, usporite brzinu kojom se vezujete. Nemojte da budete tako lako dostupni, jer on mora da osjeti da je "zaradio" vaše vrijeme i pažnju. Izlazite s njim sve dok ne budete potpuno sigurni da je on taj. Ženi je generalno potrebno više vremena nego muškarcu da sa sigurnošću zna da li je on pravi za nju.

Držite se granica i standarda

Imate odgovornost da postavite i održavate zdrave fizičke, seksualne, finansijske i informativne granice u vašoj vezi. Imati granice znači uživati u ravnoteži davanja sebe i primanja odnosa.

Ne ignorirajte ni emocionalne granice. Divno je provesti mnogo kvalitetnog vremena zajedno, ali je također neophodno da provedete i vrijeme odvojeno. Oboje ste slobodni da se družite s porodicom i prijateljima kao pojedinci i da slijedite lične interese bez potrebe da dobijete dozvolu od bilo koga za to. Biti svoj nije prijetnja vezi, već potiče ravnotežu između odvojenosti i zajedništva u njoj.

Također, tu su i fizičke granice. To znači da odvojite vrijeme i ne radite ništa za šta niste spremni. To čak uključuje i uzdržavanje od prvog poljupca. Ne dugujete ništa nikome i vaše društvo je sasvim dovoljna nagrada za izlazak. Vi ste dovoljni. Vi ste vrijedni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.